Natrag
21.5.2018 02:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

I Roku zlato na Alpe-Adria igrama!

27.6.2012 @ 20:03 Baldo Marunčić Sport

Podijelite:

Izvrsni mladi judoka JK Dubrovnik 1966. Stjepo Roko osvojio je zlato u kategoriji do 73 kilograma na Alpe-Adria igrama u Austriji.

U prvom kolu natjecanja Roko je zahvatom držanja svladao Petera Skypalea (Slovačka), a u drugom kolu kontra bacanjem pobjedio predstavnika Austrije Guida Ehrenhamera.

Premda je u neizvjesnoj polufinalnoj borbi protiv domaćeg natjecatelja Stefana Wagnera Stjepo Roko 20 sekundi prije kraja gubio na yuko, bacio je protivnika na ipon i zasluženo ušao u finale.

U finalnoj borbi protivnik mu je bio kolega iz reprezentacije Dominik Družeta koji se u subotu borio na kadetskom prvenstvu Europe te osvojio 7.mjesto. Stjepo je Družetu dva puta bacio tehnikom seoi kouchi makikomi te pobjedom osigurao drugo dubrovačko zlato na Alpe-Adria igrama.

Podsjetimo, jučer je na istom natjecanju zlatnu medalju osvojio Paulo Buterin u kategoriji do 55 kilograma. Bravo dečki!

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana