DuList IN

I OVE GODINE U DUBROVNIKU Budite dio ZFF publike!

I OVE GODINE U DUBROVNIKU Budite dio ZFF publike!

Dio bogatog programa zagrebačke filmske feste koja traje već sedamnaest godina i ove će se godine dubrovačkoj publici ponuditi u Dvorani Visia od 14. do 17. studenoga. ZFF-ov putujući program uključuje tako odabrane naslove glavnog i popratnog programa 17. ZFF-a, ali i vedre filmske trenutke i pozitivnu festivalsku atmosferu. Paralelno sa zagrebačkom publikom, dva dugometražna filma iz glavnog programa (Alice i gradonačelnik, Naše majke) i jedan naslov iz programa Ponovno s nama (Mlijeko) gledat će se diljem Hrvatske, a one najmlađe filmofile očekuje obiteljski film iz programa Bibijada, Eia i sove.

Alice i gradonačelnik redatelja Nicolasa Parisera vrckava je francuska politička komedija inteligentnih i šarmantnih dijaloga. Paul i Alice dokaz su da ljubav osim ostvarene i platonske može biti i čisto – filozofska. On je ostarjeli, ali oštroumni gradonačelnik Lyona zapao u egzistencijalnu krizu, a ona mlada filozofkinja s Oxforda čiji je posao naoružati ga svježim idejama. Film je osvojio nagradu Europa Cinemas Label, najprestižnije priznanje u sekciji 15 dana autora u Cannesu.

Naše majke u režiji Césara Diaza gledatelje vodi u Gvatemalu, zaokupljenu suđenjima nakon građanskog rata. Ernesto (Armando Espitia – Heli) je mladi forenzički antropolog čiji je posao identificirati tijela poginulih. Jednoga dana u priči stare svjedokinje uočava trag koji bi ga mogao odvesti do oca gerilca koji je nestao u ratu. Film je premijerno prikazan na Tjednu kritike u Cannesu (Zlatna kamera za najbolji debitantski film, Nagrada SACD za scenarij) i belgijski je kandidat za Oscara.

Zbog snažne protagonistice koja se suprotstavlja sistemu kritičari Mlijeko u režiji islandskog redatelja Grímura Hákonarsona uspoređuju s kino uspješnicom Tri plakata izvan grada. Kao i prethodni film, Ovnovi, kojim je otvoren 13. ZFF, Mlijeko gledatelje vodi u duboko u ruralni Island. Nakon tragičnog gubitka, neustrašiva i odlučna Inga se odjednom nalazi u bezizlaznoj situaciji: sama u vodstvu velike mliječne farme, do grla u dugovima i suočena s korupcijom u svom okrugu. Redatelj nas kroz dramatičnu priču vodi s puno humora, a film je nakon premijere na Toronto Film Festivalu 2019. dočekan hvalospjevima kritike.

Eia i sove, finske redateljice Anu Aun priča je o mladoj Eii koja je za božićne praznike poslana na tajnovitu farmu, gdje će tek otkriti da je pred njom izazov spašavanja lokalne šume i svih njenih bića. Ovo je pravi božićni film, u gotovo snenom i idiličnom okruženju snijega, božićnih jelki i dječjeg pogleda na sve radosti koje nam pruža životinjski svijet. U trenutno aktualnoj borbi za očuvanje našeg planeta i osvještavanje ljudskog utjecaja na klimatske promjene, ovaj naslov se bavi temom koja potiče mlade na očuvanje prirode.

-Dođite i budite dio ZFF publike od 14. do 17. studenog i u našem gradu! – pozivaju iz Kinematografa Dubrovnik.

Pročitajte još

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist