Natrag
18.2.2019 19:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

I Mala braća s 3D modelom

7.9.2012 @ 14:53 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
4;4

Podijelite:

Opuzenac Stipan Ujdur uz financijsku potporu bivšeg dubrovačkog hotelijera Gorana Štroka nastvalja svoju borbu protiv virtualne okupacije Dubrovnika.

Napravljen je tako i 3D model franjevačkog samostana i Crkve Male braće, kojeg je postavip na Google Earthovu službenu stranicu Warehouse 3D Gallery i tako pokrenuo postupak za reviziju i postavljanje istoga na 3D mapu svijeta.
Kako nama javlja Ujdur ovo je prvi dio ovoga sakralnog kompleksa na Stradunu na kojemu su samo građevinski objekti.
– U drugom dijelu bit će 3D model za klaustar i onaj manji dio u drugom otvorenom platou okruženim građevinama s biljkama i malom živicom. Ovaj model ću moći prijaviti tek nakon što prihvate i postave na 3D mapu svijeta 'Franjevački samostan i crkvu Male braće' jer ću tek tada moći uklopiti oba modela u jednu kompaktnu cjelinu. Tek tada ću moći prijaviti i građevinu uz samostan gdje je ulaz za muzej – naveo je Ujdur, ponovivši i ovog puta kako će zahvaljujući Goranu Štroku, koji financira izradu i postavljanje ovih 3D modela biti će uklonjeni talijanski fašistički modeli s geolokacije Dubrovnika na Google Earthu, a postavljeni naši.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana