Natrag
21.2.2019 02:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

I kvadrat zemlje u Dubrovniku najskuplji

6.4.2012 @ 14:42 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Najskuplji kvadratni metri građevinskih zemljišta mogu se pronaći u Dubrovniku i Splitu, a za petama su im još neki gradovi uz more

dok je cijena zemljišta u Zagrebu niža nego na pojedinim otocima, podatci su portala Crozilla.com.

Cijene građevinskih zemljišta na godišnjoj su razini tijekom ožujka zabilježile osjetan pad. Dok na Jadranu cijene lagano rastu, u usporedbi s veljačom, u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji padaju. No, zato je na godišnjoj razini situacija obrnuta.

Podatci ovog portala, naime, pokazuju kako su među najskupljim građevinskim kvadratnim metrima na Jadranu bili oni u Dubrovniku, a za njih se tijekom ožujka tražilo oko 316 eura, te oni u Splitu čija je prosječna tražena cijena iznosila 309 eura. Među skupljim zemljištima nalaze se i ona u Makarskoj čija prosječna tražena cijena iznosi 207 eura po metru kvadratnom.

Tijekom ožujka na portalu Crozilla.com najveća je potražnja bila za građevinskim zemljištima na području Zagreba, zatim županije Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske, Zadarske te Šibensko-kninske.
Od stranih posjetitelja koji su tijekom ožujka na portalu Crozilla.com pretraživali zemljišta najveći broj dolazio je iz Austrije, Švedske, Slovenije, Njemačke, Mađarske te Bosne i Hercegovine.
 
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana