Aktualno

I kvadrat zemlje u Dubrovniku najskuplji

I kvadrat zemlje u Dubrovniku najskuplji

Najskuplji kvadratni metri građevinskih zemljišta mogu se pronaći u Dubrovniku i Splitu, a za petama su im još neki gradovi uz more

dok je cijena zemljišta u Zagrebu niža nego na pojedinim otocima, podatci su portala Crozilla.com.

Cijene građevinskih zemljišta na godišnjoj su razini tijekom ožujka zabilježile osjetan pad. Dok na Jadranu cijene lagano rastu, u usporedbi s veljačom, u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji padaju. No, zato je na godišnjoj razini situacija obrnuta.

Podatci ovog portala, naime, pokazuju kako su među najskupljim građevinskim kvadratnim metrima na Jadranu bili oni u Dubrovniku, a za njih se tijekom ožujka tražilo oko 316 eura, te oni u Splitu čija je prosječna tražena cijena iznosila 309 eura. Među skupljim zemljištima nalaze se i ona u Makarskoj čija prosječna tražena cijena iznosi 207 eura po metru kvadratnom.

Tijekom ožujka na portalu Crozilla.com najveća je potražnja bila za građevinskim zemljištima na području Zagreba, zatim županije Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske, Zadarske te Šibensko-kninske.
Od stranih posjetitelja koji su tijekom ožujka na portalu Crozilla.com pretraživali zemljišta najveći broj dolazio je iz Austrije, Švedske, Slovenije, Njemačke, Mađarske te Bosne i Hercegovine.
 
 
 

Pročitajte još

KAKAV JE BOOKING? Dobro je! Predsezona bolja od prošle

Andrea Falkoni Račić

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist