Natrag
18.2.2019 15:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

I HSLS prijavio Vlahušića Izbornom povjerenstvu

7.5.2013 @ 13:53 Mia Njavro Politika

Podijelite:

Iz ogranka HSLS-a Dubrovnik poslali su priopćenje u kojem žele žurno očitovanje Gradskog izbornog povjerenstva o kršenju Zakona o lokalnim izborima, a zbog protuzakonite promidžbe gradske koalicije HNS-HSS-SHUS.

"Radi kršenja Zakona o lokalnim izborima, članak 32. i 33., stavak 1. i 2. te pozivom na članak 48. i 53. (NN 144/12) Hrvatska socijalno liberalna stranka, ogranak Dubrovnik je podnijela Gradskom izbornom povjerenstvu Dubrovnik prigovor na protuzakonitu promidžbu od strane gradske koalicije HNS-HSS-SHUS, kao i kandidata te koalicije na lokalnim izborima 2013. godine Andra Vlahušića  koji tekst prigovora vam se dostavlja:

Prigovor Gradskom izbornom povjerenstvu Dubrovnik radi djelovanja Grada Dubrovnika i gradskog poduzeća Libertasa suprotno čl. 32. i 33. st. 1. i 2. Zakona o lokalnim izborima,  jer u vrijeme izborne promidžbe  koriste reklamni pano na lokaciji Luža i na autobusima prometnog poduzeća Libertas, s porukom „Pobijedimo zajedno .. (prometnu izoliranost“, a koja je istodobno i izborna poruka gradske koalicije HNS-HSS-SHUS, kao i kandidata te koalicije na lokalnim izborima 2013. godine Andra Vlahušića „Pobijedimo za Dubrovnik“.

Time navedena koalicija i kandidat dobivaju neplaćenu (besplatnu) i protuzakonitu promidžbu u javnom prostoru, čime se izravno krši Zakon o lokalnim izborima, a posebno pravo svih sudionika izborne promidžbe pod istim uvjetima.

Također navodimo kako je ovim postupanjem grubo povrijeđen i Izborni etički kodeks, donijet od strane Etičkog povjerenstva Republike Hrvatske  od 14. studenoga 2011. godine, a u kojem se pod točkom IV. Jednakost svih u mogućnostima predizbornog predstavljanja navodi:
„Tijekom izborne promidžbe, i samog postupka izbora, protivno je etici korištenje nenamjenskih sredstava, opreme, potrošnog materijala i prostorija u vlasništvu države i lokalne samouprave za aktivnosti i namjene izborne promidžbe.“

Stoga tražimo žurno očitovanje Gradskog izbornog povjerenstva o ovom kršenju Zakona o lokalnim izborima i Izbornog etičkog kodeksa te očekujemo primjerene mjere obustave takvog načina djelovanja tijekom izborne promidžbe."
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana