Aktualno

I gradske i stonske zidine oborile rekord!

I dubrovačke i stonske zidine prošle su godine oborile rekorde posjećenosti! Gradske zidine 2012. godine posjetilo je tako 776 tisuća posjetitelja, što je 7 posto više nego 2011. godine.

– Upravo taj broj posjetitelja je ujedno i rekord, što se poklopilo sa 60. obljetnicom Društva prijatelja dubrovačke starine – rekao nam je tajnik DPDS-a Niko Kapetanić, dodavši kako je za 11 do 12 tisuća posjetitelja oboren rekord 2009. godine.

Gledajući strukturu prodanih karata dolazi se do podatka kako 88 posto otpada na pojedinačne posjetitelje, 7 posto na grupne posjete, dok je 4,3 posto karata kupljeno preko Turističke kartice Grada, i to je prema mišljenju DPDS-a maksimum koji se karticom može postići.

Gradske zidine od 1. siječnja 2013. godine obilaze se po novim cijenama. Tako pojedinačna karta iznosi 90 kuna, dok će 70 kuna plaćati grupe.
– Oborili smo rekord i u Stonu gdje smo 2012. godine imali preko 34 tisuće posjetitelja, što je za 14 posto više nego prethodne godine – rekao je Kapetanić, dodavši kako vjeruje da će stonske zidine kroz koju godinu početi same sebe obnavljati.

Pročitajte još

Orlandova godina i na dopisnici Hrvatske pošte

Dulist

Dubrovkinja proglašena najboljom menadžericom godine

Dulist

Iznajmljivači, oglašavate apartman na ovoj stranici? Od 1. lipnja kreće dodatna naplata

Dulist