Politika

‘I FOUGHT THE LAW’ Vlahušić bez dozvole ‘ubacio’ britanske punkere u promotivni spot

'I FOUGHT THE LAW' Vlahušić bez dozvole 'ubacio' britanske punkere u promotivni spot

„Najveća greška koju možete napraviti jest biti stalno u strahu da ćete počiniti grešku.“

Napisao je to na svom profilu na Facebooku Andro Vlahušić i uz to zalijepio promotivni spot – parodiju za gradonačelničke izbore u Dubrovniku, u kojem kao podlogu koristi pjesmu ‘I Fought The Law’ u izvedbi grupe The Clash.

Očito opušteni Vlahušić počinio je grešku, jer za korištenje glazbe u spotu nije tražio dopuštenje autora, ali ni njegova zastupnika Mars Music Publishinga koji je ekskluzivni zastupnik SonyATVMusic Publishinga u Hrvatskoj.

– Spot su radili dečki iz mog tima. Naveli smo na kraju spota da je riječ o pjesmi grupe The Clash, ali dozvolu nismo tražili – priznao je Vlahušić T-portalu i dodao da će, ako treba, platiti koliko bude potrebno.

Dario Draštata iz Mars Music Publishinga kazao nam je da prema njihovim saznanjima nemaju informaciju da je za korištenje pjesme ‘I Fought The Law’ izdana dozvola za upotrebu u Vlahušićevu videospotu.

– Ako se pokaže da je riječ o neovlaštenom korištenju, svakako ćemo poduzeti potrebne radnje za zaštitu autorskih prava korištene skladbe – zaključio je Draštata.

Podsjetimo, ‘I Fought The Law’ napisao je davne 1937. Sonny Curtis & The Crickets, a tijekom proteklih sedamdesetak godina doživjela je nekoliko obrada od kojih je zasigurno najpoznatija verzija The Clasha iz 1979. godine.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist