Natrag
20.4.2019 04:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

I dubrovačkim pomorcima otkaz na Gearbulku!

6.3.2012 @ 20:44 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Među 200 hrvatskih pomoraca, i skupina dubrovačkih pomorskih časnika ostaje bez posla na uglednom norveškom brodaru Gearbulk.

Kako doznajemo, zagarantiran im je još jedan ukrcaj, no to im nikako ne može jamčiti sigurnost pa su već krenuli tražiti posao na drugim kompanijama.

Gearbulk u floti ima oko 70 brodova i planira do listopada ove godine izmijeniti članove svih svojih posada uključujući zapovjednike i časnički kadar, a troškove namjerava smanjiti zapošljavanjem kadra iz Azije umjesto europskih pomoraca.

Radi se prvenstveno o Kinezima te Vijetnamcima i Indijcima. O novoj politici kompanije hrvatski su pomorci obaviješteni na brodovima diljem svijeta, a neki su saznanje o otkazivanju daljnje suradnje doznali i iz priopćenja objavljenog na službenoj stranici tvrtke krajem veljače.

Iako se u pismu pomorcima spominje kako odluka nije lako donesena i kako će im Gearbulk dati podršku u traženju posla, to im sigurno i nije neka utjeha posebno što je u pomorskom svijetu kompanija uživala ugled prestižnog poslodavca s pristojnim uvjetima rada i plaćanjem za svaki mjesec, a ne samo u vrijeme plovidbe.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana