Natrag
19.3.2019 03:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

I dubrovačka bolnica u postupku akreditacije

16.11.2011 @ 9:05 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Opća bolnica Dubrovnik na popisu je deset bolničkih ustanova u Hrvatskoj u kojima će provesti akreditacijski postupak.

Ovih deset bolnica, među kojima je i dubrovačka, javilo se s ostalih 12 na raspisani natječaj, no detaljnim pregledom dokumentacije utvrđeno je da njih deset ispunjava sve uvjete natječaja. Akreditacija je zapravo dokaz kvalitete i sigurnosti neke bolnice, odnosno dokument koji garantira provođenje zdravstvene zaštite sukladno suvremenim medicinskim spoznajama, stručnim protokolima te međunarodnim kriterijima i indikacijama kvalitete.

Naime, u sklopu reforme zdravstva, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi je po završenom postupku kategorizacije bolničkih zdravstvenih ustanova započelo i s postupkom akreditacije.

Stoga je, navodi se u priopćenju MZSS-a, Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu u srpnju ove godine raspisala Javni natječaj za akreditacijski postupak 10 bolničkih zdravstvenih ustanova za 10 bolničkih zdravstvenih ustanova koje se prve prijave na natječaj, a pri tome zadovoljavaju uvjete natječaja.

Akreditacijski postupak provodit će Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu, dok će troškove akreditacijskog postupka snosit Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Natječaj je trajao 3 mjeseca, te je završio u listopadu 2011. godine, a prijavile su se 22 bolničke zdravstvene ustanove, od čega 3 klinička bolnička centra, 3 kliničke bolnice i 15 općih bolnica, te 1 klinika.
Između prijavljenih bolničkih zdravstvenih ustanova koje ispunjavaju uvjete, akreditacijski postupak provest će se u jednom kliničkom bolničkom centru, dvije kliničke bolnice i sedam općih bolnica.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana