Natrag
20.2.2019 00:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

I dalje nema interesa za zemljište u Obuljenom

11.3.2013 @ 14:41 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Današnje usmeno javno nadmetanje za prodaju nekretnina Grada Dubrovnika u Obuljenom nije izazvalo interes trgovačkih društava.

Kako neslužbeno doznajemo, sinoć do ponoći na račun Grada Dubrovnika nijedno trgovačko društvo nije uplatilo iznos jamstva od nešto više od dva milijuna kuna, odnosno 20 posto ukupne vrijednosti nekretnine.

Grad Dubrovnik na usmenom javnom nametanju već drugi put nastoji prodati nekretnine, tj. zemljišta u Obuljenom ukupne površine od 4 849 metara kvadratnih po početnoj cijeni od 10 667 800 kuna, odnosno 2 200 kuna po metru kvadratnom.

Prema prostorno planskoj dokumentaciji nekretnine koje je Grad ponudio na prodaju nalaze se u zoni gospodarske, pretežno trgovačke namjene, a vrijedi se prisjetiti kako je gradonačelnik Vlahušić još 2009. godine vodio razgovore s tvrtkom Agrokor o mogućoj izgradnji trgovačkog centra s komercijalnim i društvenim sadržajima.

Podsjetimo, predsjednica Gradskog vijeća i šefica dubrovačkog SDP-a Olga Muratti u rujnu je prošle godine ciljanim izmjenama i dopunama prostornog plana uređenja (PPU) i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika (GUP) na području Gornjeg Obuljenog te odlukom o prodaji ovog gradskog zemljišta dovela sebe u direktan sukob interesa, o čemu je prvi pisao duList.

Naime, izmjenama je cijelo prenamijenjeno područje postalo daleko atraktivnije, a time je porasla i vrijednost okolnih zemljišta, od kojih su neka u obiteljskom vlasništvu predsjednice dubrovačkog SDP-a.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana