Aktualno

I DALJE NAJSKUPLJI Za kvadrat stana Dubrovčani moraju izdvojiti 3.941 euro

I DALJE NAJSKUPLJI Za kvadrat stana Dubrovčani moraju izdvojiti 3.941 euro

Cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju porast od 6 posto na godišnjoj razini dok je prema studenom pretprošle godine zabilježen rast cijena veći od 12 posto. Pokazalo je to najnovije istraživanje Njuškala provedeno na uzorku od 164 tisuće aktivnih oglasa u studenom 2019. godine.
Na godišnjoj razini cijene stanova u Hrvatskoj su rasle za gotovo 8 posto, dok su cijene kuća rasle za 4 posto. Rast cijena stanova je još izraženiji kada se trenutne cijene uspoređuju s onima iz 2017. Tako su unazad 48 mjeseci stanovi u Hrvatskoj poskupjeli za 17 posto, dok su kuće bilježile skok traženih cijena za 9 posto.

I dalje se na uvjerljivom prvom mjestu po cijeni nekretnina nalazi Dubrovnik. U studenom je tako u našem gradu prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosila 3.941 euro, dok je kvadrat kuće s dvorištem prosječno koštao 4.722 eura. I Split, koji se nalazi na drugom mjestu po cijenama nekretnina u najvećim hrvatskim gradovima, ima prosječno skuplje kvadrate kuća od stanova. Tako je u prošlom mjesecu tamo prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosila 2.909 eura, dok je kvadrat kuće prosječno bio skuplji za oko 8 i pol posto, odnosno iznosio je 3.157 eura. Istovremeno, u Zagrebu je prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosila 2.083 eura, dok je kvadrat kuće s dvorištem prosječno vrijedio 1.365 eura.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist