Sport

‘I DALJE NA 100 POSTO’ Jugaši slavili protiv Talijana, sva tri boda ostala u Gružu

'I DALJE NA 100 POSTO' Jugaši slavili protiv Talijana, sva tri boda ostala u Gružu

VK Jug CO nadjačao je ove srijede navečer momčad talijanskog BPM Sport managementa u utakmici četvrtog kola LEN Lige prvaka rezultatom 9:8 (3:5, 4:0, 1:2, 1:1).

Na strani VK Juga po dva gola dali su Maro Joković, Xavi Garcia i Luka Lozina, a po jedan Hrvoje Benić, Daniil Merkulov i Loren Fatović, dok su za BPM Sport management pogotke postigli Stefano Luongo (4), Edoardo di Somma (2) te Giacomo Casasola i Radomir Drašović po jedan.

-Ostala su sva tri boda u Gružu. Jug CO je i dalje stopostotan, ali se sad jedini može s time pohvaliti. Slavio je u ogledu jedina dva sastava sa stopostotnim učinkom u prva tri kola. Zaustavio seriju, iznenađujuću, BPM Sport Managementa.

Jug je prvi put poveo 3 minute i 37 sekundi prije kraja druge četvrtine pogotkom Mara Jokovića (6:5). Primio je pet pogodaka u prvoj četvrtini. Previše. Talijanska momčad je vodila s 1:0, 3:1 i 5:3. U drugoj četvrtini zaključao je domaćin svoja vrata, a s druge strane postigao četiri pogotka. Taj napadački učinak u drugih osam minuta počeo je i zaključio Luka Lozina. Gosti su postili u napadu 10 minuta i 41 sekundu. Nakon toga su postigli još jedan pogodak te izjednačili. Jug je postio 9 minuta i 9 sekundi. Kapetan Xavi Garcia je pogodio za 8:7 minutu i 23 sekunde prije kraja treće četvrtine.

U posljednjoj četvrtini je talijanska momčad izjednačila na 8:8. Loren Fatović je iz peterca ponovno vratio domaćina u prednost. Pamtit će se tri minute i 22 sekunde prije kraja prilika Luke Lončara, koji je okrenuo sve i okrenuo se u dva metra, ali je priliku da Jug ode na plus dva zapucao u Dejana Lazovića. Pamtit će se i obrana Tonija Popadića na ulasku u posljednju četvrtinu. Jug CO nakon nje nije iskoristio napad, BPM Sport Managment se obranio, te 23 sekunde prije kraja, nakon minute dogovora, krenuo u napad po izjednačenje. Jugaši im nisu dozvolili da upute udarac prema golu – donosi HVS.

Utakmicu su sudili Benjamin Mercier iz Francuske i Gyorgy Kun iz Mađarske dok je delegat bio Andrey Constantinov iz Bugarske.

 

 

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist