Aktualno

I dalje kiša, upozorenje za dubrovačku regiju

I dalje kiša, upozorenje za dubrovačku regiju

Jugo i južni vjetrovi pratit će nas još do kraja aktualnog tjedna, a novi tjedan od samoga početka donosi veliko zahlađenje. Ciklona Zlatka donosi kišu koja će ponegdje na Jadranu biti vrlo obilna. Odmicanjem ciklone dalje na jugoistok otvorit će  krajem tjedna put vrlo hladnom kontinentalnom zraku sve do Sredozemlja.

Danas će unutrašnjosti zemlje biti dosta oblaka, ujutro mjestimice i maglu. Veći dio dana bi u Slavoniji moglo proći suho, možda i uz malo sunca. U zapadnoj Slavoniji možda uz malo kiše ili pljusak. U središnjoj i gorskoj Hrvatskoj oblačnije, povremeno s kišom koja osobito u Gorskom kotaru i Lici može biti i obilnija. U predjelima iznad 900 metara nadmorske visine može biti susnježice i snijega. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, a najviša dnevna u gorskim predjelima od 1 do 5, u središnjoj Hrvatskoj do 9°C, a u Slavoniji ponegdje do 13 Celzijevih stupnjeva.

Na Jadranu danas vrlo promjenjivo i nestabilno vrijeme. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a posvuda će biti kiše, pljuskova i grmljavine. Ponegdje će pasti preko 60 litara kiše po kvadratnom metru. U višim planinama zaleđa Kvarnera padat će snijeg. Više suha i sunčana vremena popodne na sjevernom Jadranu. Puhat će umjereno do jako jugo, na moru Dalmacije u večernjim satima jugo će ponegdje doseći olujni prosjek s udarima preko 100km/h. Na sjevernom Jadranu popodne jugo u okretanju na umjeren levant i buru, navečer podno Velebita jaka bura s olujnim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 11 do 17°C, u zaobalju ponegdje i malo niže.

Spomenimo da je DHMZ, u sustavu upozorenja Meteoalarm, izdao crveni najveći stupanj upozorenja za Dalmaciju i to za splitsku i dubrovačku regiju. Crveni stupanj upozorenja znači povećanu mogućnost pojave vremenskih prilika koje dovode u opasnost ljudske živote i imovinu.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist