Natrag
23.4.2019 18:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

HZZO: Ne planiramo povećanje cijene dopunskog osiguranja

23.3.2014 @ 16:47 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Nakon najava da će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uskoro početi bolnicama plaćati realnu cijenu obavljenih usluga, u HZZO-u kažu kako za sada ne planiraju poskupljivati cijenu police dopunskog osiguranja.

O korekciji cijena polica još nije bilo riječi niti se tako što za sada planira, odgovorili su iz HZZO-a upitani za mogućnost povećanja jedinstvene cijene dopunskog od 70 kuna, koja je za sve kategorije osiguranika uvedena u listopadu prošle godine, prenosi poslovni.hr

Vezano pak uz povećanje cijena dijagnostičkih i terapijskih postupaka, kažu da ni to još nije definirano, niti je vezano uz određen datum.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić također je danas u emisiji Poligraf Hrvatskog radija poručio da se ne uvode veće participacije te da se građani, kojima je reforma zdravstva namijenjena, ne trebaju toga plašiti.

“HZZO je sustavom DTS-a (dijagnostičko-terapijske skupine) snizio cijene usluga i zato su bolnice u minusu, iz godine u godinu. Zato je vrlo važna realna cijena usluga koju će HZZO kada izađe iz riznice plaćati bolnicama”, rekao je ministar u emisiji Poligraf.

Vezano uz uvođenje „realnih cijena“ u HZZO-u kažu da je s radom započela radna skupina koja će izraditi prijedlog za unaprjeđenje financiranja zdravstvenog sustava i utvrđivanje cijena zdravstvenih usluga. Radnu skupinu čine predstavnici HZZO-a, Ministarstva zdravlja i Ministarstva financija, a on će “usuglasiti metodologiju o načinu na koji bi se bolnicama plaćale realne cijene za njihove usluge”.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana