GradUrednički izbor

HVALEVRIJEDNA SURADNJA Potpisan ugovor između DPDS-a i Zaklade Caboga Stiftung

HVALEVRIJEDNA SURADNJA Potpisan ugovor između DPDS-a i Zaklade Caboga Stiftung

Nakon kupnje Kneževog dvora na Lopudu u svibnju, ovog ponedjeljak između Društva prijatelja dubrovačke starine i Zaklade Caboga Stiftung potpisan je Ugovor o poslovnoj suradnji. Njom je zaključeno kako će Zaklada Društvu DPDS-u donirati iznos od dva milijuna eura potreban za obnovu spomenute građevine.

Tim povodom na adresi Gundulićeva poljana 2 sastali su se predsjednik DPDS-a Niko Kapetanić i predstavnik Caboga Stiftung Ivo Felner kojima se, među ostalim, pridružio gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, ali i Gordana te Matko Vetma, vlasnici studija koji potpisuju projekt obnove, a na temelju kojega je ishodovana i građevinska dozvola. Budući je on rađen za privatnog vlasnika prije pokretanja radova, objasnio je Kapetanić, morati će proći kroz svojevrsne preinake. Očekivano vrijeme realizacije su tri godine, a svrha novoobnovljenog Kneževog dvora je obogatiti kulturno-turističku ponudu lokacije. Suradnju je pozdravio Franković poručivši kako ova vrsta investicije omogućava disperziju posjetitelja, tim i smanjen pritisak na povijesnu jezgru što je u konačnici želja svih stanovnika Grada.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist