Grad

HVALEVRIJEDNA SURADNJA Potpisan ugovor između DPDS-a i Zaklade Caboga Stiftung

Nakon kupnje Kneževog dvora na Lopudu u svibnju, ovog ponedjeljak između Društva prijatelja dubrovačke starine i Zaklade Caboga Stiftung potpisan je Ugovor o poslovnoj suradnji. Njom je zaključeno kako će Zaklada Društvu DPDS-u donirati iznos od dva milijuna eura potreban za obnovu spomenute građevine.

Tim povodom na adresi Gundulićeva poljana 2 sastali su se predsjednik DPDS-a Niko Kapetanić i predstavnik Caboga Stiftung Ivo Felner kojima se, među ostalim, pridružio gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, ali i Gordana te Matko Vetma, vlasnici studija koji potpisuju projekt obnove, a na temelju kojega je ishodovana i građevinska dozvola. Budući je on rađen za privatnog vlasnika prije pokretanja radova, objasnio je Kapetanić, morati će proći kroz svojevrsne preinake. Očekivano vrijeme realizacije su tri godine, a svrha novoobnovljenog Kneževog dvora je obogatiti kulturno-turističku ponudu lokacije. Suradnju je pozdravio Franković poručivši kako ova vrsta investicije omogućava disperziju posjetitelja, tim i smanjen pritisak na povijesnu jezgru što je u konačnici želja svih stanovnika Grada.

Pročitajte još

Ukrajinske novinarke borave u Dubrovniku, pripremaju članak o Gradu za Ukrainian Travel Gazette

Dulist

Objavljen poziv za natječaj za program zapošljavanja žena iz ranjivih skupina

Dulist

ZDRAVSTVENI NADSTANDARD Grad nastavlja financirati rad liječnice na Kalamoti i elafitski punkt hitne medicine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija