Grad

HVALEVRIJEDNA SURADNJA Potpisan ugovor između DPDS-a i Zaklade Caboga Stiftung

Nakon kupnje Kneževog dvora na Lopudu u svibnju, ovog ponedjeljak između Društva prijatelja dubrovačke starine i Zaklade Caboga Stiftung potpisan je Ugovor o poslovnoj suradnji. Njom je zaključeno kako će Zaklada Društvu DPDS-u donirati iznos od dva milijuna eura potreban za obnovu spomenute građevine.

Tim povodom na adresi Gundulićeva poljana 2 sastali su se predsjednik DPDS-a Niko Kapetanić i predstavnik Caboga Stiftung Ivo Felner kojima se, među ostalim, pridružio gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, ali i Gordana te Matko Vetma, vlasnici studija koji potpisuju projekt obnove, a na temelju kojega je ishodovana i građevinska dozvola. Budući je on rađen za privatnog vlasnika prije pokretanja radova, objasnio je Kapetanić, morati će proći kroz svojevrsne preinake. Očekivano vrijeme realizacije su tri godine, a svrha novoobnovljenog Kneževog dvora je obogatiti kulturno-turističku ponudu lokacije. Suradnju je pozdravio Franković poručivši kako ova vrsta investicije omogućava disperziju posjetitelja, tim i smanjen pritisak na povijesnu jezgru što je u konačnici želja svih stanovnika Grada.

Pročitajte još

VOZAČI, POZOR! Zbog radova u Ul. kardinala Stepinca uvodi se privremena prometna regulacija

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Evo kako će biti uređeno Šetalište Nika i Meda Pucića

Dulist

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Punom parom napreduju radovi na školi Montovjerna

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija