Aktualno

“Hvala što ste se odlučili za razvoj”

"Hvala što ste se odlučili za razvoj"

Premda službenih vijesti o rezultatu referenduma nema, prema onim neslužbenim može se zaključiti kako je na birališta izišlo oko 30 posto birača, a da se od tog broja 80 posto glasača odlučilo protiv izgradnje smještajnih kapaciteta na platou Srđa.

Naime, prema odredbama Zakona o referendumu, bilo je potrebno postići izlaznost od 50 posto + jedan glas.

Supruga izraelskog ulagača Aarona Frenkela Maja Brinar u izjavi za Dnevnik HTV-a zahvalila se Dubrovčanina što su se 'odlučili za razvoj'.
– Dubrovčani su pokazali ne samo da žele ovaj projekt, već su aktivno sudjelovali u odlučivanju. Projekt se pokazao da je prihvatljiv svima. Većina pobjeđuje, ponekad ona koja nije glasna – rekla je Brinar, dodajući kako su Dubrovčani pokazali da su investitori dobrodošli, ne samo u Dubrovniku, nego i u cijelu Republiki Hrvatsku.

Na pitanje novinarke što je mislila s izjavom u jednim dnevnim novinama da će golf svakako ići, bez obzira na referendum, odgovorila je da to treba pitati onoga tko je uređivao naslovnicu novina, a da ona samo može reći da samo referendumsko pitanje nikad nije postavilo pitanje golfa, te da će se golf graditi na Srđu.

Predstavnik inicijative Srđ je naš' Igor Miošić istom prilikom iskazao je svoje nezadovoljstvo nedovoljnim odazivom na referendum.

Ovakvim ishodom većinski odgovor građana na referendumsko pitanje ("Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?") neće imati obvezujuću snagu u budućim odlukama Gradskog vijeća.

Time je ispunjen još jedan uvjet za daljnji postupak donošenja još uvijek nedostajućeg prostornog plana – Urbanističkog plana uređenja platoa Srđ, koji je jedini preostali dokument potreban za izdavanje dozvola za realizaciju projekta. Taj postupak u nadležnosti je Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo