Natrag
19.4.2019 02:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Hvala na podršci i jasnoj kritici”

16.3.2012 @ 9:45 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Dubrovački biskup mgsr. Mate Uzinić na svom profilu na društvenoj mreži Facebook komentirao je izraze podrške i kritike koje je Dubrovačka biskupija doživjela povodom neprikazivanja filma „Parada“ u Dvorani Visia.

– Hvala svima koji mi izražavaju svoju podršku, kao i svima onima koji su jasno , bez vrijeđanja i podmetanja, izrazili svoj kritički stav o odluci Dubrovačke biskupije da se film 'Parada' ne prikaže u dvorani Vizija, koja je u njezinom vlasništvu i s kojom, ovo je važno primijetiti, Dubrovačka biskupija dijeli zajednički ulaz – ističe biskup Uzinić.

– Ne ulazeći ponovno u sadržaj filma i pozdravljajući toleranciju koju film propagira i zbog koje je u Berlinu dobio nagradu ekumenskog žirija, ali i moleći istu toleranciju za Katoličku Crkvu i njezino vjersko učenje kao i pravo Dubrovačke biskupije da sa svojom imovinom upravlja onako kako joj se to čini najbolje, svima onima koji ne razumiju odluku Dubrovačke biskupije postavljam pitanje bi li bilo dolično da na ulazu u najvažniju crkvenu instituciju jednog grada koji se diči svojom kulturom, stoje plakati koji aludiraju na ulomak Michelangelove freske iz Sikstinske kapele u Vatikanu? – stoji u statusu, svojevrsnom osvrtu biskupa Uzinića na nedavna zbivanja.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana