Zanimljivosti

“Hvala na podršci i jasnoj kritici”

"Hvala na podršci i jasnoj kritici"

Dubrovački biskup mgsr. Mate Uzinić na svom profilu na društvenoj mreži Facebook komentirao je izraze podrške i kritike koje je Dubrovačka biskupija doživjela povodom neprikazivanja filma „Parada“ u Dvorani Visia.

– Hvala svima koji mi izražavaju svoju podršku, kao i svima onima koji su jasno , bez vrijeđanja i podmetanja, izrazili svoj kritički stav o odluci Dubrovačke biskupije da se film 'Parada' ne prikaže u dvorani Vizija, koja je u njezinom vlasništvu i s kojom, ovo je važno primijetiti, Dubrovačka biskupija dijeli zajednički ulaz – ističe biskup Uzinić.

– Ne ulazeći ponovno u sadržaj filma i pozdravljajući toleranciju koju film propagira i zbog koje je u Berlinu dobio nagradu ekumenskog žirija, ali i moleći istu toleranciju za Katoličku Crkvu i njezino vjersko učenje kao i pravo Dubrovačke biskupije da sa svojom imovinom upravlja onako kako joj se to čini najbolje, svima onima koji ne razumiju odluku Dubrovačke biskupije postavljam pitanje bi li bilo dolično da na ulazu u najvažniju crkvenu instituciju jednog grada koji se diči svojom kulturom, stoje plakati koji aludiraju na ulomak Michelangelove freske iz Sikstinske kapele u Vatikanu? – stoji u statusu, svojevrsnom osvrtu biskupa Uzinića na nedavna zbivanja.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist

[FOTO] EDUKACIJSKI PROGRAM Učenici OŠ Mokošica postali ‘Mladi istraživači mora’

Dulist

DAN JE PLANETA ZEMLJE Ovo je naš dom

Dulist