Urednički izborVaše vijesti

HVALA IM NA SVEMU! Nakon 50 dana intezivnog rada, ‘Ruka pomoći’ prestaje djelovati

HVALA IM NA SVEMU! Nakon 50 dana intezivnog rada, 'Ruka pomoći' prestaje djelovati

S obzirom na prestanak mjera, ukidanje propusnica, uspostave JGP-a, otvaranje tržnica, ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti te trgovina, nakon 50 dana intezivnog djelovanja, inicijativa ‘Ruka pomoći’, izvijestio je naš sugrađanin Denis Pavela, prestaje postojati. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Dragi prijatelji, htjeli smo Vas izvijestiti da je prošlo 50 dana dana otkada je Inicijativa „Ruka pomoći“ započela sa djelovanjem na području Grada Dubrovnika i šire okolice.

Ruka pomoći je prva takva inicijativa na području grada Dubrovnika te među prvima u RH, koja je imala za cilj pružiti pomoć našim sugrađanima starije životne dobi, nemoćni i lošeg zdravstvenog stanja u pogledu nabave prehrambenih, higijenskih namirnica kao i lijekova iz ljekarni, a sve putem mobilnog kontakta telefonskim uređajem. Bili smo upoznati sa uputama nacionalnog stožera da je upravo ta skupina naših sugrađana najugroženija od infekcije Covid-19!

Odmah potom inicijativi su se priključili i restorani sa područja grada Dubrovnika i to restaurant „Orsan“, „Veranda“ i „Azzuro“ te je inicijativa „Ruka pomoći“ uz gore navedene potrepštine navedenoj skupini sugrađana započela sa dostavljanjem toplih obroka – ručaka (pečeno, kuhano, salata, slatko….).

Prilikom same dostave članovi inicijative se vode uputama o samozaštiti kao i zaštiti korisnika te nema fizičkog kontakta sa korisnicima već isključivo putem mobitela/telefona i dostave na kućnom pragu.

U ovih mjesec dana članovi inicijative „Ruka pomoći“ OBAVILI SU 1750 POSJETA prema našim sugrađanima sa higijenskim, prehrambenim potrepštinama te lijekovima iz ljekarni.

Isto tako inicijativa Ruka pomoći uz gore navedeno DOSTAVILA JE I 1310 TOPLIH OBROKA – RUČAKA (sa „ožicom“ i pantarulom) našim najugroženijim sugrađanima.

Isto tako uvidjevši da je vanjskim korisnicima Doma za umirovljenike Dubrovnik, ukinuta dostava toplog obroka, inicijativa se uključila te je od 14. do 21. travnja 2020. svakodnevno nosila topli obrok – ručak tim korisnicima kako isti ne bi ostali bez obroka./33 kućanstva/

I naravno sve ovo gore navedeno, uključujući vanjske korisnike Doma za umirovljenike je BESPLATNO, od same hrane, pripreme i dostave, ali se zato i zovemo Ruka pomoći jer nam je sada zajedništvo i pomoć jednih drugima potrebnija nego ikada! Ovom prilikom zahvaljujem svim članovima inicijative od Luka, Mirka, Maje, Iva, Željka, Marina, Mirele, Damira, Ane… na velikom odricanju i ljubavi za druge!

S obzirom na prestanak mjera, ukidanje propusnica, uspostave JGP-a, otvaranje tržnica, ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti te trgovina prestali su razlozi za djelovanje i postojanje inicijative “Ruka pomoći” te ista prestaje sa radom!’, stoji u potpisu Denis Pavela ispred inicijative ‘Ruka pomoći’.

Pročitajte još

NAKON 22 GODINE Iliana Stojanović odlazi iz ‘Masline’, novi ravnatelj Božidar Šustić

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VEDRAN NIKOLIĆ Život u Belgiji

Ivana Mijić Vulinović

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist