Sport

HUMANITARNI USPON Na ‘Stazu deva’ prijavilo se već 75 ljudi!

HUMANITARNI USPON Na 'Stazu deva' prijavilo se već 75 ljudi!

‘Stazom deva’, humanitarna akcija uspona na Srđ 3. prosinca, za našeg sugrađanina Jakova Bulića, već je polučila ogroman uspjeh – i prije starta!

Naime, kako javljaju organizatori, prijavilo se već 75 ljudi, a broj bi mogao premašiti ‘stotku’.

Podsjetimo, uspon se održava uoči Dana branitelja Dubrovnika u subotu 3. prosinca od magistrale, serpentinama do Tvrđave Imperijal, čime bi se na simboličan način odalo počast ljudima koji su tim opskrbnim putem donosili hranu i vodu do simbola obrane Dubrovnika – Tvrđave Imperijal. Naziv akcije je ‘Stazom deva’, budući da su se ‘devama’ nazivali dostavljači potrepština do prve linije. Uspon je bez vremenskog ograničenja pa se na događaj mogu prijaviti vrhunski trkači ali i rekreativci i svi ljudi koji mogu prošetati do vrha.

Tehnički opis: ruta je planinski ‘trail’ pri čemu natjecatelji kreću od magistrale (129 mnv) serpentinama do Muzeja branitelja (394 mnv) što čini trasu od 2,2 kilometra i 265 metra visinske razlike. Podloga je zemljana staza i grublji makadam. Kreće se pojedinačno na kronometar s pauzom između natjecatelja od 30 sekundi. Voda će biti na stazi i na cilju. Pobjednici će biti proglašeni u ukupnoj kategoriji za muškarce i žene te u starosnim kategorijama: do 20, 21 -30, 31 – 40, 41-50, 51+.

Podaci za uplatu: IBAN: HR7024070001100450601; opis plaćanja: ‘Stazom deve – IME i PREZIME’, poziv na broj datum rođenja DDMMGGGG.

KOTIZACIJA za utrku je 50kn te će u potpunosti biti uplaćena u humanitarne svrhe tj našem sugrađaninu i branitelju Jakovu Buliću koji je doživio tešku nesreću i svaka pomoć je dobro došla.

Program događanja:
9:00 – 10:30 Osobno preuzimanje startnih brojeva, bonova za ručak i majca samo za unaprijed prijavljene natjecatelje – Škola Marin Držić Dubrovnik
11:00 Start utrke – Magistrala
13:00 – 13:15 Proglašenje pobjednika
13:15 Ručak za natjecatelje i volontere

Povratak u Dubrovnik opcije:
– stazom niz serpentine pješke
– 10kn jednosmjerna karta žičarom do donje stanice žičare Ploče iza Grada
– Svojom organizacijom

Bitno: MOLIMO IZVRŠITI PRIJAVU I UPLATU DO 02.12.2016. Prijave i dalje primamo preko www.racecollector.com do petka 02.12.2016. Pozivamo sve ljude dobre volje iz Dubrovnik i okolice da sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji! Imperijal uzvraća udarac! – kažu iz Triatlon kluba Dubrovnik.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist