Kultura

Humanitarni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra

Humanitarni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra

Humanitarni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra održat će se u petak 4. travnja povodom Svjetskog dana borbe protiv mina i posljednjeg dana razminiranja Dubrovačko-neretvanske županije koji će se održati u tvrđavi Revelin s početkom u 20.30 sati.

Prihod od koncerta namijenjen je razminiranju preostalih područja RH, a uplatit će se Zakladi ‘Hrvatska bez mina’.

Koncert je sponzoriran od strane Grada Dubrovnika koji je već na ovogodišnjoj Večeri od Kandelore započeo sa donacijom za razminiranje, a podršku dao i gradu prijatelju Bad Homburgu 7. ožujka na nastupu Gudačkog orkestra DSO-a. Tom prigodom je 53 tisuće stanovnika Bad Homburga doniralo po 1 Eur, ukupno 53.000 Eura za razminiranje Ličko-senjske županije.

U istom tonu Dubrovački simfonijski orkestar nastavlja humanitarnim koncertom na kojem se nada prikupiti što više donacija koje će biti u obliku kupovine ulaznica za 100,00 ili 50,00 kuna. Naravno, pozvane su i sve tvrtke koje se žele uključiti da kupe ulaznice za svoje zaposlene ili novac uplate na sam račun Zaklade “Hrvatska bez mina”.

Pohvalno je naglasiti da su učenici O. Š. Lapad u Dubrovniku su izradili prigodne zahvalnice za sve donatore, kako bi zaokružili ovu hvale vrijednu akciju i obilježili 4. travnja danom kada će i naša Dubrovačko-neretvanska županija biti potpuno oslobođenja minskih naprava opasnih po živote.

– U nadi da se vidimo u što većem broju, pozivamo sve građane i drage posjetitelje da nam se pridruže na koncertu 4. travnja i pokažu da smo svjesni opasnosti sa kojima svakodnevno živimo te da ovom akcijom podržavamo život naše djece i budućih generacija-ističu iz DSO-a.

Orkestrom će dirigirati Mo Ivan Tatarević, a na programu će biti:

W. A. Mozart: Simfonija br. 40 u g molu, K 550

I. Stravinski: Pulcinella, suita

A. Piazzolla: Tango za gudače, arr. D. Palanović

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist