Zanimljivosti

Humanitarni božićni koncert Rotary cluba

Humanitarni božićni koncert Rotary cluba

Rotary club Dubrovnik u petak 20. prosinca u 20 sati u Dominikanskoj crkvi organizira Humanitarni Božićni koncert.

Tim povodom danas je u hotelu Hilton održana konferencija za novinare.
 
– Organiziramo humanitarni koncert namijenjen Caritasu Dubrovačke biskupije. Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je  za kupnju medicinskih pomagala. Cijena ulaznice je 100 kuna, a karte će se moći kupiti na ulazu u Dominikanski samostan – rekao je predsjednik Rotary cluba Dubrovnik Davorko Obuljen.
 
-Rotary club, DSO i drugi hrvatsi umjetnici odlučili su okupiti dubrovačke snage, a koncertom će dirigirati Harutyun Arzumanyan i Viktor Lenert. Uz DSO nastupa Mještoviti zbor Libertas i klapa Ragusa Vecchia, solistice su Đana Kahriman, violina, Marta Babić mezzosopran i Laura Hladilo mezzosopran – rekao je Tomislav Vahutin jedan od organizatora ovog koncerta.

-DSO se rado odazvao ovom programu. Tomo Vlahutin, Viktor Lenert i ja osmislili smo koncert,koji je dosta zahtjevan jer nastupa velik broj umjetnika, a ostvaren je  u suradnji se Armenskim ministarstvom kulture, Hrvatskim –armenskim društvom i ostalima. Uz tradicionalne božićne pjesme na repertoaru će biti i par instrumentalnih skladbi, dok će koncert otvoriti klapa Ragusa Vecchia – rekao je ravnatelj DSO -a Damir Milat.

Koncert započinje s Andante 3. simfonije Luke Sorkočevića, a izvoditi će se djela Mozarta, Glucka, Rossinia, Saint Saensa, HAčaturjana, Francka te, za kraj, dubrovačkog skladatelja Pera Šiše.
 
Na koncertu će, uoči klasičnih djela, nastupiti i klapa Ragusa Vecchia, koja će otpjevati dvije skladbe.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist