Zanimljivosti

Humanitarna aukcija studenata ACMT-a

Studenti Američke visoke škole menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT-a) organizirali su ovog utorka u Zagrebu humanitarna aukcija s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć udruzi Veliko srce malom srcu.

Studenti su na aukciji prodavali prethodno prikupljene predmete, a tijekom licitacije prikupljeno je 10.500,00 kuna koje će donirati Udruzi.

– U Hrvatskoj je oko 10 tisuća djece koja boluju od srčanih bolesti, a svake ih se godine rađa još 500. Djeca s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima spadaju u skupinu djece s posebnim potrebama. Za adekvatno liječenje najvažnije je rano otkrivanje srčanih bolesti i grešaka. No, za dijagnosticiranje su potrebni vrlo skupi medicinski uređaji – riječi su kojima se okupljenim studentima i profesorima obratila Barbara Brzaj, dopredsjednica udruge Veliko srce malom srcu.

Udruga je osnovana 1994. godine u Zagrebu, a okuplja liječnike, zdravstveno osoblje i roditelje djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.
Iz ACMT/RIT-a podsjećaju kako je ovo druga godina za redom u kojoj su njihovi studenti u Zagrebu organizirali humanitarnu aukciju. Naime, prošle godine održana je aukcija za pomoć "Centru za autizam".

Pročitajte još

OPUZENAC STIPAN UJDUR Trešnja je potpuno ili djelomično uništila sve samostane

Iva Dedo

Danielle Kordić: Depresiju, strah i osjećaj krivnje pretočila sam u knjigu

Dulist

UZ DAN ZAŠTITE PRIRODE ‘Mala škola aromaterapije’ Mare Doljak

Dulist