Zanimljivosti

Humanitarna aukcija studenata ACMT-a

Studenti Američke visoke škole menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT-a) organizirali su ovog utorka u Zagrebu humanitarna aukcija s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć udruzi Veliko srce malom srcu.

Studenti su na aukciji prodavali prethodno prikupljene predmete, a tijekom licitacije prikupljeno je 10.500,00 kuna koje će donirati Udruzi.

– U Hrvatskoj je oko 10 tisuća djece koja boluju od srčanih bolesti, a svake ih se godine rađa još 500. Djeca s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima spadaju u skupinu djece s posebnim potrebama. Za adekvatno liječenje najvažnije je rano otkrivanje srčanih bolesti i grešaka. No, za dijagnosticiranje su potrebni vrlo skupi medicinski uređaji – riječi su kojima se okupljenim studentima i profesorima obratila Barbara Brzaj, dopredsjednica udruge Veliko srce malom srcu.

Udruga je osnovana 1994. godine u Zagrebu, a okuplja liječnike, zdravstveno osoblje i roditelje djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.
Iz ACMT/RIT-a podsjećaju kako je ovo druga godina za redom u kojoj su njihovi studenti u Zagrebu organizirali humanitarnu aukciju. Naime, prošle godine održana je aukcija za pomoć "Centru za autizam".

Pročitajte još

IZLAZI NA IZBORE Ava Karabatić pokušat će ‘osvojiti’ X. izbornu jedinicu

Dulist

MOTIV IZ KORČULE Nova poštanska marka povodom 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima

Dulist

‘Dubrovnik – tamo gdje je srce’: Paljetkovi stihovi inspiracija nove online kampanje TZ-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija