Natrag
18.2.2019 15:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Humanitarna aukcija studenata ACMT-a

5.12.2012 @ 20:55 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Studenti Američke visoke škole menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT-a) organizirali su ovog utorka u Zagrebu humanitarna aukcija s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć udruzi Veliko srce malom srcu.

Studenti su na aukciji prodavali prethodno prikupljene predmete, a tijekom licitacije prikupljeno je 10.500,00 kuna koje će donirati Udruzi.

– U Hrvatskoj je oko 10 tisuća djece koja boluju od srčanih bolesti, a svake ih se godine rađa još 500. Djeca s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima spadaju u skupinu djece s posebnim potrebama. Za adekvatno liječenje najvažnije je rano otkrivanje srčanih bolesti i grešaka. No, za dijagnosticiranje su potrebni vrlo skupi medicinski uređaji – riječi su kojima se okupljenim studentima i profesorima obratila Barbara Brzaj, dopredsjednica udruge Veliko srce malom srcu.

Udruga je osnovana 1994. godine u Zagrebu, a okuplja liječnike, zdravstveno osoblje i roditelje djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.
Iz ACMT/RIT-a podsjećaju kako je ovo druga godina za redom u kojoj su njihovi studenti u Zagrebu organizirali humanitarnu aukciju. Naime, prošle godine održana je aukcija za pomoć "Centru za autizam".

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana