Zanimljivosti

Humanitarna aukcija studenata ACMT-a

Humanitarna aukcija studenata ACMT-a

Studenti Američke visoke škole menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT-a) organizirali su ovog utorka u Zagrebu humanitarna aukcija s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć udruzi Veliko srce malom srcu.

Studenti su na aukciji prodavali prethodno prikupljene predmete, a tijekom licitacije prikupljeno je 10.500,00 kuna koje će donirati Udruzi.

– U Hrvatskoj je oko 10 tisuća djece koja boluju od srčanih bolesti, a svake ih se godine rađa još 500. Djeca s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima spadaju u skupinu djece s posebnim potrebama. Za adekvatno liječenje najvažnije je rano otkrivanje srčanih bolesti i grešaka. No, za dijagnosticiranje su potrebni vrlo skupi medicinski uređaji – riječi su kojima se okupljenim studentima i profesorima obratila Barbara Brzaj, dopredsjednica udruge Veliko srce malom srcu.

Udruga je osnovana 1994. godine u Zagrebu, a okuplja liječnike, zdravstveno osoblje i roditelje djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.
Iz ACMT/RIT-a podsjećaju kako je ovo druga godina za redom u kojoj su njihovi studenti u Zagrebu organizirali humanitarnu aukciju. Naime, prošle godine održana je aukcija za pomoć "Centru za autizam".

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist