Aktualno

Humanitarna akcija za Hrvate u Haagu

Humanitarna akcija za Hrvate u Haagu

Don Miljenko Babaić, Teo Andrić i bivši župan Ivo Miletić ovog Božića organiziraju posebnu humanitarnu akciju za pomoć šestorici Hrvata, pripadnicima HVO-a, koji u Den Haagu odslužuju zatvorsku kaznu.

Podsjetimo, Velimir Ćorić, Milivoj Petković, Slobodan Praljak, Jadranko Prlić, Berislav Pušić i Bruno Stojić nepravomoćno su osuđeni na ukupno 111 godina zatvora, a ovom bi im se akcijom pokušalo donekle olakšati uznički život.

– Dobili smo pismo zahvale šestorice Hrvata iz Den Haaga svima koji im pomažu. To su ljudi koji su bitni za stvaranje hrvatske države. Bivši župan Ivo Miletić, Teo Andrić i ja pokrenuli smo za Božić humanitarnu akciju pomoći njima. Mi smo njih posjetili i znamo da im je situacija vrlo teška, jer je u Nizozemskoj sve što im treba pet puta skuplje u zatvoru, nego na pjaci. Na primjer, njima jedan komad paprike košta 5 eura, a na pjaci je jedan kilogram jedan euro – rekao je za duList don Miljenko Babaić.

Ističe kako se ovom akcijom želi našim Hrvatima u Den Haagu pokazati da nisu zaboravljeni i da Domovina na njih misli.
– Neke su općine i gradovi već uplatili financijsku pomoć, i Dubrovnik i Konavle i Mljet, kako bi im se život malo olakšao. Očekujemo da će u narednom razdoblju se uključiti i ostali. Sve što im se prikupi oni ravnomjerno dijele. Važno je naglasiti kako oni to nisu tražili, to je naša inicijativa jer želimo im pokazati da branitelji dišu zajedno s njima. Mi to činimo za Hrvatsku – kazao je Babaić.
 

U pismu koje je stiglo iz Den Haaga stoji:

„Poštovani prijatelji,

Osjećajući energiju vaših molitvi, sjećamo vas se i zahvaljujemo na vašoj potpori u ovim danima Došašća.

„U nadi protiv svake nade“, kako to stoji u Pavlovoj Poslanici Rimljanima, slavimo rođenje Isusa Krista, koji predstavlja ostvarenje Božjeg plana s čovjekom.

Vama i vašim obiteljima sretan i blagoslovljen Božić.

Valentin Ćorić
Milivoj Petković
Slobodan Praljak
Jadranko Prlić
Berislav Pušić
Bruno Stojić
 
Den Haag, 6. prosinca 2013. godine“

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist