Sport

HUMANITARNA AKCIJA Prođite i vi ‘Stazom deva’ za Gabrijela

Gabrijel je dijete s autizmom, teško ozlijeđen u prometnoj nesreći. Iz Dubrovnika je prebačen u KBC Split u teškom stanju, s ozljedama opasnim po život.

Iz Triatlona Kluba Dubrovnik pozivaju sve ljude dobre volje da se priključe ovoj akciji te sudjelovanjem pomognu obitelji malog Gabrijela – najveći dio prihoda će se uplatiti za pomoć!

Tradicionalni uspon koji se održava povodom Dana Grada Dubrovnika i Dana branitelja u subotu 8. prosinca od magistrale, serpentinama do Tvrđave Imperijal. Naziv utrke je „Stazom deva“, budući da su se devama nazivali dobrovoljci dostavljači potrepština do prve linije tokom Domovinskog rata. Utrka je bez vremenskog ograničenja pa se na utrku mogu prijaviti vrhunski trkači ali i rekreativci koji mogu prošetati do vrha.

Tehnički opis: Utrka je planinski „trail“ pri čemu natjecatelji kreću od magistrale (129 mnv) serpentinama do Muzeja branitelja (394 mnv) što čini trasu od 2,2 kilometra i 265 metra visinske razlike. Podloga je zemljana staza i makadam. Kreće se pojedinačno na kronometar s pauzom između natjecatelja od 30 sekundi. Pobjednici će biti proglašeni u ukupnoj kategoriji za muškarce i žene.

Prijave i uplate na WWW.RACECOLLECTOR.COM (do 3.12.)

Kotizacija za ovu humanitarnu utrku je 100 HRK. Uključuje: humanitarni prilog, organizaciju, mjerenje vremena, majcu, medalju i obrok (grah s mesom + vegan opcija).

Limit trkača: 100 osoba

Program događanja:
9:30 – 10:30 Preuzimanje startnih brojeva / na magistrali bus stanica
11:00 Start utrke
11:15 – 13:00 Doček svih natjecatelja na cilju i ručak za natjecatelje
13:00 – 13:15 Proglašenje pobjednika/ca

OPCIJA: povratak u Dubrovnik sa žičarom 10 kuna

Pročitajte još

PLIVAČKI MITING ZPK Četiri zlata iz Zagreba donose Brassard i Šurković

Dulist

SALONA OPEN Četiri srebra za Judo klub Dubrovnik 1966

Dulist

FOTO Počeo oktanski vikend u Banićima

Zvonimir Pandža