Grad

HUMANITARNA AKCIJA Obnovljeni prozori i vrata na dječjem odjelu dubrovačke OB

HUMANITARNA AKCIJA Obnovljeni prozori i vrata na dječjem odjelu dubrovačke OB

Odjel Pedijatrije OB Dubrovnik dobio je nove staklene stijene za koje je koncem 2014. godine, humanitarnom akcijom Soundset Raguse i Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, prikupljeno 186 500 kuna.

Organizatorima akcije, poslovnim subjektima te svim sugrađanima koji su sudjelovali kupnjom ili darivanjem nagrada za humanitarnu lutriju zahvalila se voditeljica odjela primarijus mr. sc. Marija Radonić:
– Hvala organizatorima i svima koji su sudjelovali u ovoj akciji jer smo konačno izmijenili vrata i prozore na dječjoj poliklinici te dio vrata i prozora čija je zamjena ovom akcijom bila planirana na samom odjelu. To je početak velike akcije koju moramo dovršiti nabavom roletna i zamjenom preostalih prozora. Svi koji su nekad bili na odjelu i koji dođu danas osjete veliku promjenu. Konačno se možemo služiti vratima i prozorima onako kako je to u početku bilo zamišljeno, a i djeca i roditelji mogu iz svake sobe ući u vanjski park što posebno vrijedi u vrućim danima koji nam predstoje- istaknula je Radonić.

Što je sve na odjelu Pedijatrije obnovljeno humanitarnom akcijom Soundset Raguse i GD Crvenog križa Dubrovnik pojasnio je voditelj tehničke službe u dubrovačkoj bolnici Darko Katić:

– Radovi koje je temeljem donacije od izvođača tvrtke Aluk Tim naručila Radio Ragusa d.o.o., na iznos od 186 500 kuna s PDV-om, u potpunosti su dovršeni. Za projekt obnove, OB Dubrovnik dodatno je uložila 49 072 kune. Projektom su u poliklinici zamijenjene četiri klizne stijene. U pet soba u potpunosti su zamijenjeni prozori i vrata te je zamijenjeno još pet jednokrilnih prozora. Time su ukupno obnovljeni prozori i vrata u pet soba za pacijente i četiri stijene u poliklinici. Ovim je dovršena polovica ukupnog projekta, jer je dodatno planirano postavljanje roletna za što su potrebna dodatna sredstva, koje bolnica planira novim donacijama prikupiti i dovršiti do kraja godine. Još jednom zahvaljujemo organizatorima i svim sugrađanima na donacijama i nadamo se da ćemo nastaviti ovakvu suradnju- kazao je Katić.
Podsjetimo, u humanitarnoj lutriji Soundset Raguse i GD Crvenog križa Dubrovnik prikupljeno je 186 500 kuna za koju je prodano točno 7460 listića. Kupnjom listića po cijeni od 25 kuna sudionici lutrije pomogli su obnovu dječjeg odjela te tako dobili priliku osvojiti vrijedne nagrade. Uz sedmodnevno krstarenje Mediteranom brodom kompanije MSC Krstarenje, sugrađani, poslovni partneri i prijatelji osigurali su fond od 345 nagrada. Najvrjedniju nagradu, sedmodnevno krstarenje Mediteranom za dvije osobe brodom kompanije MSC Krstarenje, dobio je vlasnik listića 2317. Soundset Ragusa i ovom prilikom zahvaljuje svim volonterima Crvenog križa i Volonterskog centra Dubrovnik, medijima, dragim ljudima i prijateljima koji su pomogli organizaciju i prodaju humanitarne lutrije.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist