Aktualno

HTZ Dvije dubrovačke putničke agencije dobile bespovratna novčana sredstva

HTZ Dvije dubrovačke putničke agencije dobile bespovratna novčana sredstva

Članice Udruge hrvatskih putničkih agencija ostvarile su bespovratna sredstva za programe razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa, a među njima su i dvije iz Dubrovnika. 

Naime, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice donijelo je odluku o dodijeli potpora za 2017 godinu kroz četiri javna poziva u ukupnom iznosi od 20.765.000,00 kuna. Na Javni poziv za dodjelu potpora programima destinacijskih menadžment kompanija u 2017. godini  Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice donijelo je odluku o dodjeli financijske potpore za 32 programa u ukupnom iznosu od 1.765.000,00 kuna.

Tako su, prema odluci Turističkog vijeća potporu ostvarile dvije agencije iz Dubrovnika – Adriatic DMC d.o.o. i Elite Travel d.o.o.

Agencija Adriatic DMC bespovratna sredstva od 50 tisuća kuna dobila je za program ‘Zagorje Landscapes & Varaždin Baroque Events’ dok je Elite Travel dobio ukupno 100 tisuća kuna za dva programa, a to su ‘Croatia Countryside And Island Hopping’ te ‘Osijek City Break’.

Predmet Javnog poziva bila je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za programe razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa te stvaranju prepoznatljivog imidža Hrvatske kao destinacije turizma posebnih interesa te tržišnoj valorizaciji složenih turističkih proizvoda kao razloga dolaska turista na pojedinu destinaciju u Hrvatskoj.

Potpora obuhvaća ukupno 24 agencije od čega je 20 u članstvu UHPA-e.

Više možete provjeriti ovdje.

Foto: HTZ

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist