Politika

“Htio sam ti pomoći da se vratiš u korito!”

"Htio sam ti pomoći da se vratiš u korito!"

Moram vas podsjetiti na prve sjednice, kad ste govorili kako sjednice neće biti opterećenje, održavat će se svako 15 dana, s manje točaka, a vi stvarate nemoguću situaciju.

Ne želimo zaustavljati život grada nemogućim sjednicama – kazala je u prigovoru predsjednici Muratti na količini točaka dnevnog reda Dubravka Šuica.
– Oko jedne točke posebno želim raspraviti, pitanje referenduma, a ova točka je zakasnila 4 godine, građani su je očekivali 2009. na drugoj sjednici, kad ste im obećali raspisivanje referenduma – dodala je Šuica, koja točku o bratimljenju s kineskim gradom Sanyom smatra ishitrenom.

Njoj je replicirala vijećnica Marija Delija.
– Nigdje ne piše da se sjednice moraju sazivati svako mjesec dana, već svaka tri. Želim reći da je više dosta desno lijevo vraćanja unazad. Povratka nazad nema. Šuica govori samo kritiku – kazala je Delija.

Njoj se u kritici Dubravke Šuice pridružio i vijećnik Mujica Zijadić.
– Nekoliko puta smo čuli za rijetke sjednice, ali ovo je 32. sjednica u ovom mnadatu, a u Šuičinom mandatu bilo ih je 28, a broj točaka je u ovom mandatu 30 posto veći – kazao je Zijadić, na što mu je Šuica iz klupe dobacila kako su podržane i 103 sjednice Poglavarstva.

Raspravu je prekinuo vijećnik Vićan:
– Uvažena bivša predsjednice vijeća, drži sjednicu pod kontrolom, Šuica jedina govori o konkretnim točkama, a što je tko govorio nije rasprava o dnevnom redu. Držite se dnevnog reda, utvrdimo ga više. Što je Delija kazala? Ništa! Držimo se reda! Olga, ja sam tebi htio pomoć da se vratiš u korito! – kazao je Vićan.
Predsjednica Muratti replicirala je vijećnici Šuici, napomenuvši kako je GV dužno slijediti akte hrvatskih zakona.
– Prijedlog SDP-a bio je da nije pošteno mijenjati kompletan statut niti poslovnik, nego neka to učini vlast koja dođe u lipnju, od strane moje stranke nije krenuo taj prijedlog, najnužniji prijedlog je usklađivanje s zakonom – rekla je Muratti, a vijećniku Vićanu poručila da 'ona zna gdje joj je korito'.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist