Politika

HSS ZA VLAHUŠIĆA „Kad su rušili proračun, nisu rušili samo Vlahušića, nego i HSS“

HSS ZA VLAHUŠIĆA „Kad su rušili proračun, nisu rušili samo Vlahušića, nego i HSS“

Dubrovački HSS će na predstojećim izborima podržati HNS-ovog kandidata Andra Vlahušića.

Odluka je to Gradskog odbora stranke koji je večeras održao sastanak, nakon kojeg se predsjednik gradskog HSS-a obratio medijima.

– Kad su rušili proračun, nisu rušili samo Andra Vlahušića, već i HSS. Postojala je inicijativa iz središnjice u Zagrebu da se ide s HDZ-om, ali je odluka Gradskog odbora HSS Dubrovnik da se podrži Andra Vlahušića – rekao je Raguž.

– Odluka nije bila laka zbog specifične situacije u kojoj se nalazimo. Imamo dobru suradnju s HNS-om na lokalnoj razini, a strateški sporazum na nacionalnoj razini s HDZ-om. Upravo sam zbog toga pred Gradski odbor stavio ponudu HNS-a i Andra Vlahušića s jedne i HDZ-a s druge, ali sam prilikom glasovanja bio suzdržan. Gradski odbor je jednoglasno prihvatio suradnju s HNS-om – istaknuo je Raguž.

– Dosad je ta suradnja bila i više nego korektna. Prijatelji se poznaju na muci, prijatelji u dobru i zlu – opisao je dosadašnji odnos HSS-a s HNS-om Raguž, koji je priznao da su se dubrovački ‘Seljaci’ na neki način oglušili na preporuku iz Zagreba.

– U većem broju gradova i općina imamo suradnju s nekom lijevom opcijom. Što to znači, da bismo onda trebali svih njih ‘rušiti’ na proračunu kako bismo išli s HDZ-om? Ideologija nas na lokalnoj razini ne smije razdvajati. Kad dođe vrijeme, u nekom mogućem budućem razdoblju, drage volje ćemo surađivati s HDZ-om. Radili smo i odlučili najbolje za stranku, a vidjet ćemo je li ovo bila pametna odluka ili nije – istaknuo je Raguž, koji je komentirao i dvije Vlahušićeve afere, jednu na kraju (Šipan), a jednu na početku (Revelin).

– Trebamo biti legalisti i čekati na sve potvrde. U slučaju Revelina riječ je o istrazi i vidjet ćemo što će pokazati budućnost. Što se tiče ublažene pravomoćne presude, nije lijepo čuti uhu, ali kad znamo o čemu se radi, da proračun nije oštećen na nijedan način, možemo to smatrati žutim kartonom i nadati se da se takve stvari više neće događati u budućnosti. Moram isto tako reći da je Vlahušić veliki borac za Grad i to ga čini favoritom pred svima ostalima – zaključio je Raguž.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist