Politika

HSS ZA VLAHUŠIĆA „Kad su rušili proračun, nisu rušili samo Vlahušića, nego i HSS“

Dubrovački HSS će na predstojećim izborima podržati HNS-ovog kandidata Andra Vlahušića.

Odluka je to Gradskog odbora stranke koji je večeras održao sastanak, nakon kojeg se predsjednik gradskog HSS-a obratio medijima.

– Kad su rušili proračun, nisu rušili samo Andra Vlahušića, već i HSS. Postojala je inicijativa iz središnjice u Zagrebu da se ide s HDZ-om, ali je odluka Gradskog odbora HSS Dubrovnik da se podrži Andra Vlahušića – rekao je Raguž.

– Odluka nije bila laka zbog specifične situacije u kojoj se nalazimo. Imamo dobru suradnju s HNS-om na lokalnoj razini, a strateški sporazum na nacionalnoj razini s HDZ-om. Upravo sam zbog toga pred Gradski odbor stavio ponudu HNS-a i Andra Vlahušića s jedne i HDZ-a s druge, ali sam prilikom glasovanja bio suzdržan. Gradski odbor je jednoglasno prihvatio suradnju s HNS-om – istaknuo je Raguž.

– Dosad je ta suradnja bila i više nego korektna. Prijatelji se poznaju na muci, prijatelji u dobru i zlu – opisao je dosadašnji odnos HSS-a s HNS-om Raguž, koji je priznao da su se dubrovački ‘Seljaci’ na neki način oglušili na preporuku iz Zagreba.

– U većem broju gradova i općina imamo suradnju s nekom lijevom opcijom. Što to znači, da bismo onda trebali svih njih ‘rušiti’ na proračunu kako bismo išli s HDZ-om? Ideologija nas na lokalnoj razini ne smije razdvajati. Kad dođe vrijeme, u nekom mogućem budućem razdoblju, drage volje ćemo surađivati s HDZ-om. Radili smo i odlučili najbolje za stranku, a vidjet ćemo je li ovo bila pametna odluka ili nije – istaknuo je Raguž, koji je komentirao i dvije Vlahušićeve afere, jednu na kraju (Šipan), a jednu na početku (Revelin).

– Trebamo biti legalisti i čekati na sve potvrde. U slučaju Revelina riječ je o istrazi i vidjet ćemo što će pokazati budućnost. Što se tiče ublažene pravomoćne presude, nije lijepo čuti uhu, ali kad znamo o čemu se radi, da proračun nije oštećen na nijedan način, možemo to smatrati žutim kartonom i nadati se da se takve stvari više neće događati u budućnosti. Moram isto tako reći da je Vlahušić veliki borac za Grad i to ga čini favoritom pred svima ostalima – zaključio je Raguž.

Pročitajte još

EVO KOGA JE PLENKOVIĆ SVE SMIJENIO Nova ministrica poljoprivrede Pločanka Marija Vučković

Dulist

MARO KRISTIĆ ‘Građani su svjesni da je do prekida sjednice došlo zbog nedostatka hrabrosti vladajuće većine’

Dulist

PLENKOVIĆ STIŽE U DUBROVNIK U nedjelju će otvoriti pročistač u Komolcu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija