Aktualno

HSS O DUSTRICI Žalosno bi bilo da o mladima brinu pojedine stranke iz upitnih pobuda

HSS O DUSTRICI Žalosno bi bilo da o mladima brinu pojedine stranke iz upitnih pobuda

Dubrovački HSS-ovci priopćenjem za javnost osvrnuli su se DUSTRICU, karticu za mlade koju je jučer predstavio predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž.

HSS-ovci tako podsjećaju kako je još 2011. godine na sastanku sa Savjetom mladih tadašnji gradonačelnik predstavio projekt građanske kartice za mlade od 15 do 29 godina. Kartica bi, pišu dalje, uključivala različite popuste i pogodnosti za tu dobnu populaciju građana.

-Na žalost, taj projekt nikad nije do kraja izrealiziran iako je za pretpostaviti da nije ni zaboravljen, posebno ako uzmemo u obzir da trenutno opet traje izbor za članove novog Savjeta mladih Grada Dubrovnika. U kontekstu ovoga, članovi Gradskog odbora HSS-a pozivaju gradonačelnika Grada Dubrovnika gospodina Mata Frankovića da nastavi s tim već davno započetim gradskim projektom i dovede ga do kraja uz podršku svih participanata u gradskoj vlasti. Tako ćemo izbjeći situaciju koje smo svjedoci, a to je da ulogu Grada Dubrovnika preuzimaju pojedine gradske stranke te da umjesto građanske iskaznice kakvu mladi ljudi zaslužuju i trebaju imati, nude svojevrstan oblik stranačke. Osim toga vjerujemo da je Grad Dubrovnik sposoban ponuditi puno bolje i kvalitetnije sadržaje mladim ljudima poput onih kulturnih, obrazovnih i klupskih uz otvaranje novih objekata namijenjenih istima nego što to može jedna stranka. Žalosno bi bilo prepustiti da se o mladima Grada brinu oni koji svode njihove potrebe na ugostiteljske objekte i to iz upitnih pobuda – ističu iz GO HSS-a Dubrovnik, a navode i poveznicu na stranice Grada Dubrovnika iz 2011 godine.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist