Natrag
20.4.2018 12:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

HSLS: Mažete oči nadobudnima

26.6.2012 @ 19:03 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Zašto ministar Siniša Hajdaš Dončić nije htio odgovoriti na pitanje o mogućnosti izgradnje Pelješkog mosta putem koncesije?! – pita se u priopćenju za javnost predsjednik dubrovačkog HSLS-a Ivo Gjaja u osvrtu na današnji posjet ministra Dubrovniku.

“Ministar  pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić uz nazočnost svoja četiri suradnika održao je danas radni sastanak s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave na temu iznalaženja rješenja prometovanja određenih vrsta roba, prema ovom odsječenom dijelu Hrvatske i iz njega, po ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Kako izvijestiše, na poslije održanoj koferenciji za tisak ministra i suradnika, prihvaćen je prijedlog predstavnika regionalne i lokalne samouprave da se taj promet obavlja na relaciji Ploče – Trpanj.
 
Činjenica je da je trajektno pristanište u Trpnju i rekonstruirano za tu namjenu i u funkciji već godinu dana, s trajektom kojeg će trebati zamijeniti onim s većim kapacitetom ukrcaja vozila. Istina je da su se ministar i suradnici trudili uvjeriti novinare da je varijanta Komarna – Brijesta bolje rješenje, kao što su uvjeravali očito i predstavnike regionalne i lokalne samouprave, pa su im i ostavili rok od sedam dana da se možebitno predomisle.
 
Odgovarali su ministar i suradnici novinarima na razna pitanja, ali na pitanje zašto se PELJEŠKI MOST ne bi gradio putem koncesije /bez opterećenja državnog proračuna/ ministar je ostao nijem, pa kad je na odgovoru na to pitanje i inzistirano. Uz pitanje je istaknuto da će korisnici trajekta plaćati troškove prijevoza trajektom, pa mostarina nije argumenat protiv izgradnje mosta koncesijom.
 
Očito je priča ove Vlade Republike Hrvatske o izgradnji mosta u neka bolja vremena mazanje očiju nadobudnima. Vrijeme je da se kaže: Prestanite nas omalovažavati. Ničija nije gorjela dovijeka!“ – stoji u priopćenju kojeg potpisuje prvi čovjek dubrovačkog HSLS-a Ivo Gjaja.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana