Sport

Hrvatskoj Kanada, SAD i JAR

Hrvatskoj Kanada, SAD i JAR

Hrvatska reprezentacija uvrštena je u skupinu B Svjetskog vaterpolskog prvenstva, koje se od 21. srpnja do 3. kolovoza ove godine igra u Barceloni. Naši u Barceloni brane broncu iz Šangaja 2011. godine.

Čini se kao da smo dobili najslabiju skupinu. S nama u skupini još su Kanada (10. s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Šangaju 2011.), SAD (6. iz Šangaja) i Južnoafrička Republika (zauzela posljednje, 16. mjesto prije dvije godine).

U skupini A igrat će Crna Gora (7. u Šangaju), Španjolska (brani 5. mjesto), Grčka i Novi Zeland (nisu se kvalificirale na Svjetsko prvenstvo 2011.), a u skupini C Srbija (srebrna iz Šangaja), Mađarska (brani 4. mjesto), Fatovićeva Australija (9. u Šangaju) i Kina (15. kao domaćin 2011.).

U skupini D igraju Italija (aktualni svjetski prvak), Njemačka (8. u Šangaju), Rumunjska (12. mjesto 2011. godine) i Kazahstan (13. iz Šangaja).
Prvoplasirani u skupinama plasirat će se izravno u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećešlasirani morat će razigravati za daljnji plasman.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist