Zanimljivosti

Hrvatskoj je cilj ući među top 20

Hrvatski sabor je na 8. sjednici usvojio je Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, čiji je glavni cilj ulazak Hrvatske u 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta.

Ovaj dokument definira turističku budućnost naše zemlje te predstavlja putokaz za snažniji razvoj turizma svih hrvatskih krajeva u narednih osam godina, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

– Ministarstvo turizma poduzelo je prve radnje potrebne za realizaciju Strategije razvoja hrvatskog turizma, a već razgovaramo i o akcijskim planovima koji će nam dodatno olakšati sustavni ulazak u primjenu Strategije te odrediti prioritete i dinamiku provedbe – naglasio je Lorencin.

Naša zemlja bi 2020. godine, prema definiranoj viziji, trebala biti 'globalno prepoznatljiva turistička destinacija, konkurentna i atraktivna za investicije, koja stvara radna mjesta i na održiv način upravlja razvojem na svom cjelokupnom prostoru, njeguje kulturu kvalitete, a svojim gostima tijekom cijele godine pruža gostoljubivost, sigurnost i jedinstvenu raznovrsnost autentičnih sadržaja i doživljaja'. Zato će se za turizam uložiti oko 7 milijardi eura, da mu se ukupni primici povećaju za oko šest milijarde eura te da se otvori 30 tisuća novih radnih mjesta.

Četiri strateška cilja su ostvariti nove investicije u iznosu od 7 milijardi eura, poboljšati strukturu i kvalitetu smještaja, otvoriti oko 30 tisuća novih radnih mjesta u turizmu i pratećim djelatnostima te povećati turističku potrošnju.

Operativne strategije tako teže prema pet ključnih područja – marketingu, razvoju turističke ponude, investicijama, razvoju ljudskih potencijala te upravljanjem procesima.

Cijeli dokument Strategije dostupan je na web stranicama Ministarstva turizma i Instituta za turizam.
                                  

Pročitajte još

Putin od Hrvatske traži povrat vrijednih slika, evo što su mu poručili iz Ministarstva kulture

Dulist

Obožavatelji ‘Igre prijestolja’ bijesni, peticijom traže ponovno snimanje zadnjih epizoda

Dulist

ŽELJEZNICOM PO KONAVLIMA Zavirite u fascinantni svijet Pera Šiše

Dulist