Natrag
17.2.2019 15:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Hrvatskoj je cilj ući među top 20

26.4.2013 @ 14:07 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Hrvatski sabor je na 8. sjednici usvojio je Strategiju razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, čiji je glavni cilj ulazak Hrvatske u 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta.

Ovaj dokument definira turističku budućnost naše zemlje te predstavlja putokaz za snažniji razvoj turizma svih hrvatskih krajeva u narednih osam godina, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

– Ministarstvo turizma poduzelo je prve radnje potrebne za realizaciju Strategije razvoja hrvatskog turizma, a već razgovaramo i o akcijskim planovima koji će nam dodatno olakšati sustavni ulazak u primjenu Strategije te odrediti prioritete i dinamiku provedbe – naglasio je Lorencin.

Naša zemlja bi 2020. godine, prema definiranoj viziji, trebala biti 'globalno prepoznatljiva turistička destinacija, konkurentna i atraktivna za investicije, koja stvara radna mjesta i na održiv način upravlja razvojem na svom cjelokupnom prostoru, njeguje kulturu kvalitete, a svojim gostima tijekom cijele godine pruža gostoljubivost, sigurnost i jedinstvenu raznovrsnost autentičnih sadržaja i doživljaja'. Zato će se za turizam uložiti oko 7 milijardi eura, da mu se ukupni primici povećaju za oko šest milijarde eura te da se otvori 30 tisuća novih radnih mjesta.

Četiri strateška cilja su ostvariti nove investicije u iznosu od 7 milijardi eura, poboljšati strukturu i kvalitetu smještaja, otvoriti oko 30 tisuća novih radnih mjesta u turizmu i pratećim djelatnostima te povećati turističku potrošnju.

Operativne strategije tako teže prema pet ključnih područja – marketingu, razvoju turističke ponude, investicijama, razvoju ljudskih potencijala te upravljanjem procesima.

Cijeli dokument Strategije dostupan je na web stranicama Ministarstva turizma i Instituta za turizam.
                                  

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana