Natrag
23.3.2019 04:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Hrvatski proizvod ruralnog turizma

13.12.2011 @ 12:57 Ana Prohaska dulist IN
3;3

Podijelite:

Manifestacija „Mirisi Božića u Konavlima 2011.“ ove godine će se održati od 23.-30. prosinca, a u program manifestacije uvedene su neke novine, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare udruge Agroturizam Konavle.

-Pozicionirali smo se kao hrvatski proizvod i od ove godine na manifestaciji će i turističke agencije prezentirati svoje proizvode. Za prošle smo Mirise Božića dobili plaketu „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ za najbolju manifestaciju i njome smo povezali ruralne turizme Konavala sa Gradom Dubrovnikom. Povezali smo i zapad , jug i istok Hrvatske – rekao je uvodno potpredsjednik udruge Krešimir Šapro.

-Ove smo godine uveli tri novine. Termin je pomaknut prema Novoj Godini kako bi se povezali sa Gradom Dubrovnikom, kako bi naši gosti mogli dočekati Novu Godinu na Stradunu. Također ovogodišnja manifestacija ima u humanitarni aspekt, svoje proizvode darovat ćemo Marijinom domu u Cavtatu kako bi pokazali društvenu odgovornost za najpotrebitije stanovnike Konavala. Uvodimo i Dane otvorenih vrata konavoskih agroturizama, koji će se održati 28. prosinca, na kojima će posjetitelji moći bez najave obići konavoske agroturizme i po povoljnim cijenama degustirati gastronomiju i vina. Istog dana će se održati i IsKonBar – etno-gastro večer Istre, Konavala i Baranje – dodao je tajnik udruge Perica Pušić.

Otvaranje Mirisa Božića u Konavlima održat će se u petak 23. prosinca u 17 sati u Zavičajnom muzeju Čilipi, a nastupit će KUD Čilipi i jazz bend „Toto i prijatelji Mirisa Božića“. Također će biti organizirana i prezentacija fotografija i video uradak UHPA-e „Upoznaj Hrvatsku-ruralna destinacija Konavle“ te prezentacija web stranice Agroturizma Konavle.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana