Sport

HRVATSKI KUP Zlato i srebro za Barbaru Janičić!

HRVATSKI KUP Zlato i srebro za Barbaru Janičić!

Protekli vikend u dvorani OŠ Župa Dubrovačka u Mlinima održano je II. kolo Hrvatskog kupa za mlađe kadete (do 13 g.), kadete (do 15 g.) i mlađe juniore (do 17 g.).

Badmintonski klub Aedium je nastupio sa 19 natjecatelja pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana. Na natjecanju je sudjelovalo 63 natjecatelja iz 9 klubova iz Zagreba, Velike Gorice, Čakovca, Koprivnice, Novske, Makarske i Dubrovnika.

Kod mlađih juniorki Barbara Janičić je osvojila dvije medalje, srebrnu u pojedinačnoj i zlatnu u konkurenciji mješovitih parova. Pojedinačno u konkurenciji 13 natjecateljica, Barbara je do finala ostvarila 2 pobjede, a onda je u finalu bolja od nje bila prva nositeljica Ira Misir iz Velike Gorice, tako da je na kraju osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju. U mješovitim parovima Barbara je zajedno sa suigračem Bornom Vadljom iz Čakovca u konkurenciji 11 parova ostvarila sve 3 pobjede i osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Još su nastupile Leona Milković (10. pojedinačno i 9. u mješovitim parovima), te Dora Šurković (13. pojedinačno i 7. u mješovitim parovima). Kod kadeta treba istaknuti 4. mjesto koje su u konkurenciji mješovitih parova osvojili Marko Janičić i Nika Matana. U pojedinačnom konkurencijama kod kadeta

Marko je zauzeo 11. mjesto., dok je kod kadetkinja Nika Matana 7., Nika Masle 10., Noa Selmani 13. i Vita Car 19. Kod mlađih kadetkinja u pojedinačnoj konkurenciji gdje je nastupilo ukupno 15 igračica, odlične rezultate su ostvarile Lana Korać koja je osvojila 4. mjesto, te Lučia Galjer na 5. i Petra Šilje na 6. mjestu. Još su nastupile Karla Iva Vuletić koja je osvojila 11., Lea Burazor 12., Romea Milković 13. i Erika Konjuh 15. mjesto.

Kod mlađih kadeta u pojedinačnoj konkurenciji vrijedi istaknuti nastup Davora Makivića koji je bio blizu osvajanja brončane medalje, u meču za treće mjesto je izgubio od Mihaela Pjatakova iz Koprivnice i tako na kraju osvojio 4. mjesto. U istoj konkurenciji Patrik Karamatić je osvojio 9., Patrik Konjuh 10., te Niko Šumić 12. mjesto. Ukupno je nastupilo 12 igrača. U mješovitim parovima kod mlađih kadeta par Karamatić/Korać je 5., par Makivić/Šilje 6., par Konjuh/Galjer 9. i par Šumić/Milković 11.

FOTO: BK Aedium

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist