Sport

Hrvatski košarkaši u četvrtfinalu!

Hrvatski košarkaši u četvrtfinalu!

Hrvatski košarkaši su stigli do šeste pobjede u nizu na Eurobasketu. u drugoj fazi natjecanja, nakon Finske pala je i Italija (76:68). Novi trijumf odveo je Repešine izabranike u četvrtfinale.

Nakon teškog uvodnog poraza na Eurobasketu od Španjolske nije bilo mnogo onih koji su vjerovali u uspjeh naše reprezentacije, te je tako pala iItalija u još jednom okršaju karakterističnom za Repešine izabranike.

Hrvatska je napadački vrlo loše krenula u utakmicu. Izvana ništa nije ulazilo, a ni prednost u visini naši nisu koristili. Rezultat toga je bio šut iz igre 4-18 u prvih deset minuta. U istom su ritmu  nastavili i na početku druge četvrtine, pa su Talijani pobjegli na velikih plus 13 (24-11). ?

Onda je Bojan Bogdanović ubacio sedam koševa zaredom za našu reprezentaciju, trice su dodali Roko Ukić i Dontaye Draper i Hrvatska je napokon uhvatila priključak i na poluvrijeme otišla s prihvatljivih pet koševa minusa (31-36).

Drugo je poluvrijeme donijelo hrvatski preporod. Po dvije su trice odmah na početku ubacili Bogdanović i Krunoslav Simon, naša je reprezentacija konačno povela, a nakon toga i nastavila podizati prednost pored šokiranih Talijana, sve do 57-45 na kraju treće četvrtine.?

Dobro je Hrvatska otvorila i zadnju dionicu, povećala vodstvo do 64-49, no onda su Talijani su serijom 17-6 uveli dvoboj u neizvjesnu završnicu. Ipak, naša je izabrana vrsta posljednje dvije minute odigrala pribrano i osigurala pobjedu i četvrtfinale.

Italija je, pak, poslije pet pobjeda u prvom krugu sada dvaput zaredom poražena i čeka je težak posao da bi prošla u nokaut-fazu.

Sjajni Bogdanović je zaključio subotnji ogled s 18 koševa, Simon je dodao 14, Ukić 13, a Draper 12 poena.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist