Županija

Hrvatske vode sufinanciraju 14,4 milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje kanalizacije na Grudi

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Konavoskog komunalnog društva Marko Glavić potpisali su u subotu na Grudi Ugovor o sufinanciranju 14,4 milijuna kuna vrijednog projekta izgradnje kanalizacijskog sustava u tom mjestu.

-Ostvarenjem ovog projekta značajno će se podići kvaliteta života na Grudi, koja je bitno konavosko urbano mjesto koje nije imalo riješenu kanalizaciju. S ovim ugovorom pokrenuli smo rješavanje tog pitanja – izjavio je tom prilikom načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

Ugovorom je određeno kako će Hrvatske vode sufinancirati 80 posto troškova, a preostalih 20 posto Općina Konavle. Planirani kanalizacijski sustav sastoji se od jedanaest gravitacijskih i tlačnih, međusobno povezanih kanala, ukupne duljine 11,46 kilometara, te dvije podzemne crpne stanice i biljnim uređajem za pročišćavanje.

Đuroković i Glavić istom su prilikom potpisali i ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje kanalizacijskog sustava Molunat.

-Bitno nam je da smo ušli u sufinanciranje s Hrvatskim vodama, koje su nam voljne pomoći. Taj je projekt trenutno u pripremi natječaja, još ne znamo kolika će biti njegova vrijednost. Svakako je vrlo važan zbog turističkog značaja Molunta, kojem je zbog nedostatka kanalizacije bio onemogućen daljnji razvoj. Ovim projektom se stvaraju pretpostavke za to – izjavio je Lasić, najavivši skore izmjene urbanističkih planova u tom mjestu.

Lasić je dodao kako ugovori potpisani s Hrvatskim vodama predstavljaju značajan pomak u smjeru razvitka Grude i Molunta.

-Osim Molunta, rastu i Cavtat, Gruda te Čilipi, a to su četiri ključna konavoska mjesta. Imamo velik broj doseljavanja jer je zemljište jeftinije, stanovanje ugodnije, a i Dubrovnik je blizu’, istaknuo je Lasić.

Izvođač radova na projektu izgradnje kanalizacijskog sustava na Grudi je zajednica ponuditelja Vodoprivreda Split d.d. i Vodoprivreda Vrgorac d.d..

Foto: Facebook/Općina Konavle

Pročitajte još

Potpisan Ugovor o rekonstrukciji rive u luci Donje Čelo težak 22 milijuna kuna

Dulist

Županiji i ove godine najviša ocjena za transparentnost

Dulist

POTPISANI UGOVORI Korčula postaje prvi otočni studentski grad u Hrvatskoj!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija