Hrvatska

Hrvatske autoceste spremne za hladnije dane, podsjećaju na obveznu zimsku opremu

Hrvatske autoceste spremne za hladnije dane, podsjećaju na obveznu zimsku opremu

Iako DHMZ za iduće dane ne prognozira snijeg i temperaturne minuse, kalendarski, zimska služba i radnici HAC-a spremni su za prvi snijeg, naročito na dionicama u Lici i Gorskom kotaru, gdje su dežurstva u stanju pripravnosti 24 sata, 7 dana u tjednu.

Podsjećaju sve vozače da je od 15. studenog do 15. travnja obvezna uporaba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom podrazumijevaju se zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Zimske službe na autocestama broje 760 radnika. Brinu o 28 milijuna metara kvadratnih asfaltnih površina, 2.211 kilometara kolnika autocesta u oba smjera, 107 odmorišta, 8.046 parkirnih mjesta (6.109 za osobna vozila + 1.937 za teretna vozila) te 105 čvorišta. Službe na raspolaganju imaju 22.000 tona soli u solanama i silosima (u slučaju potrebe u planu je još 50.000 tona soli), 177 teretnih i specijalnih vozila, 150 meteoroloških stanica te 1.411 video kamera za nadzor

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist