Sport

Hrvatska završila Svjetsku ligu na petom mjestu

Hrvatska završila Svjetsku ligu na petom mjestu

Rutinski, s ‘pola gasa’ ili se barem tako doimlje, hrvatski su vaterpolisti pobijedili Australiju u susretu za 5. mjesto u ovosezonskom izdanju Svjetske lige, piše Hrvatski vaterpolo savez.

U subotu u Budimpešti, protiv momčadi Elvisa Fatovića, samo je u jednom kratkom trenutku, Australija vodila. Bilo je to sredinom prve četvrtine kada je Younger doveo Australce u minimalnu prednost (2:1). Ta prednost ne samo što nije dugo trajala, već je vrlo brzo rezultat posve promijenjen, do vodstva Barakuda. Štoviše, u kasnijem tijeku susreta Hrvatska je u dva navrata imala i tri gola prednosti (8:5 i 10:7), te nekoliko situacija u kojima su mogli ostvariti i još veću prednost, nešto ranije ‘završiti’ utakmicu.
Načelno, manje bitno jer pobjeda kao takva niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Ovu je utakmicu inače Hrvatsku s klupe vodio Mile Smodlaka budući da je izbornik Ivica Tucak dan ranije protiv SAD dobio crveni karton, te je morao odraditi utakmicu zabrane vođenja sastava.

Hrvatski vaterpolisti sada će dobiti kratki, pokoji tek dan odmora, da bi potom slijedio nastavak priprema za najbitnije natjecanje ove kalendarske godine, Europsko prvenstvo u Barceloni u drugoj polovici srpnja.

Pogledajte statistiku utakmice na ovom linku.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist