Aktualno

Hrvatska u prometnom kolapsu, Pleso zatvoren

Hrvatska u prometnom kolapsu, Pleso zatvoren

Hrvatska je u prometnom kolapsu zbog obilnog snijega, koji je paralizirao veći dio zemlje. Vlakovi kasne, zagrebački aerodrom je zatvoren, kao i autocesta A1.

– Zračna luka Zagreb je zbog ovih nepovoljnih vremenskih uvjeta za sada zatvorena za sav promet do daljnjega. Od jutros od 3,30 zimska služba radi punim pogonom, vjetar stvara velike nanose i mole se putnici i svi korisnici da stanje svojih letova prate na službenoj internetskoj stranici – rekla je glasnogovornica Zračne luke Pleso Lidija Capković-Martinek za Media servis.

Iz Hrvatskih željeznica su priopćili da se zbog velikih količina snježnih padalina željeznički promet na cijeloj mreži pruga odvija s poteškoćama. Vlakovi kasne od 60 do 100 minuta. Brzi vlak br. 521 na relaciji Zagreb – Split je otkazan.

Samo osobna vozila smiju voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica te Jadranskom magistralom (D8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

Zimski uvjeti vožnje na snazi su na cijelom nizu cesta u Lici, Sjevernoj i Sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom Kotaru, na Kvarneru i Istri. HAK upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist