Natrag
26.4.2019 16:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

HRVATSKA U DALLASU S tržišta SAD-a u ovoj se godini očekuje rast prometa oko 25 posto

31.3.2019 @ 6:18 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u New Yorku ovog vikenda predstavlja će turističku ponudu Hrvatske na ‘Dallas Travel and Adventure Show’, općem turističkom sajmu koji se održava u Teksasu u Dallas Market Hallu.

Riječ je o sajmu kojeg će posjetiti oko 15.000 posjetitelja, među kojima su i predstavnici turističkih kompanija te brojnih specijaliziranih medija.

-U dosadašnjem dijelu godine s tržišta SAD-a ostvarujemo rast prometa od 20 posto u dolascima i noćenjima. Dvoznamenkasti rast za Hrvatsku predviđaju i u Virtuosu, prestižnom udruženju agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja – izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako će pozitivnim trendovima doprinijeti i skorašnje otvaranje novog ureda HTZ-a u Los Angelesu za kojeg se prijavilo ukupno 20 kandidata.

-Uz istočnu i zapadnu obalu, Teksas predstavlja područje s najvećim prosječnim dohotkom, odnosno riječ je o području koje je značajan generator turističke potražnje. Navedeno potvrđuje podatak o posjetiteljima ovog sajma među kojima je velik broj onih koji ostvaruju godišnja primanja viša od 150 tisuća američkih dolara – izjavila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, dodavši kako je Hrvatska predstavljena i brojnim američkim agentima u sklopu Virtuoso radionica koje su se održale u Los Angelesu i New Orleansu.

U prilog pozitivnim projekcijama ide i uvođenje novog direktnog sezonskog leta iz SAD-a za Hrvatsku. Naime, American Airlines će od 7. lipnja do 27. rujna ove godine tri puta tjedno letjeti na relaciji Philadelphia-Dubrovnik.

Sajam ‘Dallas Travel and Adventure Show’ nudi mogućnost upoznavanja s turističkim posrednicima i predstavnicima medija, novosti iz industrije, ali i obrazovno-zabavni program koji se održava na čak tri pozornice te na kojem sudjeluju brojni ugledni predavači.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana