Hrvatska

HRVATSKA U DALLASU S tržišta SAD-a u ovoj se godini očekuje rast prometa oko 25 posto

HRVATSKA U DALLASU S tržišta SAD-a u ovoj se godini očekuje rast prometa oko 25 posto

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u New Yorku ovog vikenda predstavlja će turističku ponudu Hrvatske na ‘Dallas Travel and Adventure Show’, općem turističkom sajmu koji se održava u Teksasu u Dallas Market Hallu.

Riječ je o sajmu kojeg će posjetiti oko 15.000 posjetitelja, među kojima su i predstavnici turističkih kompanija te brojnih specijaliziranih medija.

-U dosadašnjem dijelu godine s tržišta SAD-a ostvarujemo rast prometa od 20 posto u dolascima i noćenjima. Dvoznamenkasti rast za Hrvatsku predviđaju i u Virtuosu, prestižnom udruženju agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja – izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako će pozitivnim trendovima doprinijeti i skorašnje otvaranje novog ureda HTZ-a u Los Angelesu za kojeg se prijavilo ukupno 20 kandidata.

-Uz istočnu i zapadnu obalu, Teksas predstavlja područje s najvećim prosječnim dohotkom, odnosno riječ je o području koje je značajan generator turističke potražnje. Navedeno potvrđuje podatak o posjetiteljima ovog sajma među kojima je velik broj onih koji ostvaruju godišnja primanja viša od 150 tisuća američkih dolara – izjavila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, dodavši kako je Hrvatska predstavljena i brojnim američkim agentima u sklopu Virtuoso radionica koje su se održale u Los Angelesu i New Orleansu.

U prilog pozitivnim projekcijama ide i uvođenje novog direktnog sezonskog leta iz SAD-a za Hrvatsku. Naime, American Airlines će od 7. lipnja do 27. rujna ove godine tri puta tjedno letjeti na relaciji Philadelphia-Dubrovnik.

Sajam ‘Dallas Travel and Adventure Show’ nudi mogućnost upoznavanja s turističkim posrednicima i predstavnicima medija, novosti iz industrije, ali i obrazovno-zabavni program koji se održava na čak tri pozornice te na kojem sudjeluju brojni ugledni predavači.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist