Natrag
21.2.2019 04:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Hrvatska među stabilnim zemljama svijeta

25.6.2013 @ 21:45 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Prema Indeksu propalih država najnestabilnije države na svijetu su Somalija, Demokratska Republika Kongo, Sudan i Južni Sudan.

Na drugom kraju liste kao najstabilnije države ocijenjene su Finska, Švedska i Norveška, piše International Business Times.

Indeks propalih država sastavili su grupa za vanjsku politiku i fond za mir prema 12 osnovnih socijalnih, ekonomskih i političkih indikatora poput ljudskih prava, siromaštva, ekonomskog pada, legitimnosti države, sustava sigurnosti itd.

Hrvatska se nalazi kao 135. mjestu liste sa 54,1 bodova te je ocijenjena kao stabilna država. Od susjednih zemalja, Crna Gora je za jedno mjesto nestabilnija od Hrvatske, a Srbija i BiH su u kategoriji država 'u opasnosti'. Slovenija je prema toj listi 16. najstabilnija država na svijetu.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana