Aktualno

Hrvatska među rekorderima za rizik od siromaštva

Hrvatska među rekorderima za rizik od siromaštva

Što je razina obrazovanja veća, to je manji rizik od siromaštva

, stoji u najnovijem izvješću Eurostata koje pokazuje znatnu povezanost između navedene dvije kategorije, a koji Hrvatsku, Bugarsku i Grčku sa prosječnim stopama od 20,9 posto svrstava u zemlje EU s najvećim rizikom od siromaštva! Prosječna stopa u EU iznosi 16 posto, a najniža je u Češkoj (8,6 posto) i Nizozemskoj (9,7 posto), prenosi Index.hr

U 2011. godini je niskoobrazovanih izloženo riziku siromaštva najmanje bilo u Nizozemskoj (12 posto), a najviše u Bugarskoj (44 posto). Što se tiče srednjeobrazovanih, ta se stopa kretala od 8 posto na Malti do 21 posto u Litvi, a kod visokoobrazovanih od 2 posto u Rumunjskoj do 10 posto u Portugalu i Španjolskoj.

Najveće razlike rizika siromaštva između nisko i visokoobrazovanih se vide u Bugarskoj (44 posto za niskoobrazovane i 4 posto za visokoobrazovane), Hrvatskoj (38 posto prema 5 posto), Rumunjskoj (35 posto prema 2 posto) te Cipru (29 posto prema 4 posto), a najmanje u Nizozemskoj (12 posto prema 6 posto) i Danskoj (17 posto prema 9 posto).

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist