Županija

‘HRVATSKA KAKVU ŽELIMO’ Provjerite koji su najbolji dječji literarni i školski radovi!

'HRVATSKA KAKVU ŽELIMO' Provjerite koji su najbolji dječji literarni i školski radovi!

Za nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu ‘Hrvatska kakvu želimo’, kojeg je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, sudjelovalo je 17 osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Natječaj se prvo provodio na školskoj razini, a potom je županijski ocjenjivački odbor izabrao najbolje radove u 4 kategorije.

U kategoriji likovnih radova učenika od I. do IV. razreda nagrađeni su: Nora Ujdur – 4. razred, OŠ Župa Dubrovačka ; Ante Pecotić – 4. razred, OŠ Smokvica i Patricia Bogdan – 1. razred, OŠ Slano.

U kategoriji literarnih radova učenika od I. do IV. razreda nagrađeni su: Mariana Laus – 3. razred, OŠ Smokvica; Nikolina Protić – 4. razred, OŠ Blato i Emil Fak – 4. razred, OŠ Fra Ante Gnječ iz Staševice.

U kategoriji likovnih radova učenika od V. do VIII. razreda nagrađeni su: Jan Škokić – 6. razred, OŠ Petra Kanavelića iz Korčule; Magdalena Šimić – 7. razred, OŠ Orebić i Matija Glučina – 6. razred , OŠ I. D. Mišić iz Komina.

U kategoriji literarnih radova učenika od V. do VIII. razreda nagrađeni su: Toni Skurić – 8. razred, OŠ Cavtat; Josip Bačić – 5. razred, OŠ Župa Dubrovačka i Ana Baletić – 8. razred, OŠ Marina Getaldića iz Dubrovnika.

Dubrovačko-neretvanska županija osigurat će nagrade za izabrane radove, koje će biti dodijeljene na svečanosti u Dubrovniku, u dogovoru s Ministarstvom. Najbolje plasirani radovi su proslijeđeni dalje, na natjecanje na nacionalnoj razini, čiji će se rezultati znati kroz desetak dana.

Natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu ‘Hrvatska kakvu želimo’ provodi se u sklopu procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine. Aktivnosti na terenu provode regionalni koordinatori, a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koordinira ih Regionalna razvojna agencija DUNEA

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist