Sport

HRVATSKA JE U POLUFINALU ‘Barakude’ svladale Grke, Bijač skupio 14 obrana!

HRVATSKA JE U POLUFINALU 'Barakude' svladale Grke, Bijač skupio 14 obrana!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom se nad Grčkom plasirala u polufinale Europskog prvenstva u Budimpešti, rezultatom 14:11.

Hrvatski vaterpolisti nastavili su s nizom plasmana u polufinale na velikim natjecanjima. U petak će se sa Španjolcima boriti za europsko finale. Presudila je odlična obrana Hrvatske s igračem manje, jer su Grci od čak 15 napada sa igračem više iskoristili samo šest.  Izabranici Ivice Tucka su pobjedu praktički osigurala već u prvoj trećini, koju su Barakude dobili s 6:3. U 12. minuti bilo je 8:3, uz po tri gola odličnih Jokovića i Vrlića, te 9 obrana fenomenalnog Bijača. U poluvremenu je Hrvatska vodila s 10:6, a nakon treće četvrtine 13:9, da bi u zadnjom periodu Barakude znalački i smireno priveli utakmicu kraju, prenosi Večernji list.

Hrvatsku su do pobjede protiv Grčke predvodili Maro Joković sa četiri, te Javier Garcia i Josip Vrlić sa po tri gola, dok je Marko Bijač sakupio 14 obrana. U grčkim redovima najefikasniji je bio Angelos Vlachopoulos s tri gola. Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Španjolske koja je iznenađujuće svladala Srbe s 10:9 nakon izvođenja peteraca. Polufinale sa Španjolskom na rasporedu je u petak 19 sati. Španjolci su izbacili europske i olimpijske prvake Srbe, koji su na zadnja četiri prvenstva bili zlatni,  a sada su ostali bez medalje. Španjolci su drugu četvrtinu dobili s 4:1, vodili su veći dio utakmice, a junak dvoboja bio je vratar Lopez Pinedo s 11 obrana u utakmici, te obranjenim petercem u raspucavanju. Prlainović i Mandić su promašili peterce, da bi Granados golom odveo Španjolce u polufinale.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist