Natrag
20.2.2019 04:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

Hrvatska je spremna za požarnu sezonu!

15.5.2013 @ 15:16 Baldo Marunčić Zanimljivosti
4;4

Podijelite:

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik i Vatrogasna zajednica Dubrovačko neretvanske županije održali su tematski informativno-savjetodavni sastanak.

Cilj i svrha sastanaka bilo je između ostalog usklađivanje postupanje svih sudionika po Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH, te mjera i postupaka u zaštiti i spašavanju stanovništva u slučaju velike nesreće ili katastrofe, a prvenstveno mjera evakuacije i zbrinjavanja turista a sukladno Planovima zaštite i spašavanja koje su usvojile jedinice lokalne samouprave odnosno Planova evakuacije i zbrinjavanja turista u ljetnom razdoblju.
 
Na njemu je analiziran Program aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku, Program pripremnih i provedbenih aktivnosti za turističku sezonu 2013., Procjene ugroženosti i Planovi zaštite i spašavanja, pripreme za potencijalno sušno razdoblje, Operativni planovi evakuacije i zbrinjavanja turista te osposobljavanje postrojbi i povjerenika CZ u jedinicama lokalne samouprave.

Na sastanak su bili pozvani predstavnici svih jedinica lokalne samouprave (županija, gradovi i općine), inspektorata Policijske uprave Dubrovačko neretvanske, šumarije Metković, Dubrovnik i Korčula, pogoni HEP u Metkoviću, Pločama i Dubrovniku, Nacionalni park Mljet, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području DN županije i Regionalno koordinacijsko tijelo za razminiranje Dubrovačko-neretvanske županije.
 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana