Natrag
17.2.2019 01:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Hrvatska futsal reprezentacija u Gospinom polju

12.7.2013 @ 18:59 Nikša Miletić Sport

Podijelite:

Dvorana Gospino polje bit će domaćin uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za Euro 2013. između reprezentacija Hrvatske i Slovačke.

Prva utakmica igra se u Slovačkoj 18. rujna dok je uzvrat na rasporedu 24. rujna u Dubrovniku, piše index.hr.
Izbornik hrvatske reprezentacije, Mato Stanković, imat će poseban motiv vođenja reprezentacije u rodnom gradu, no svjestan je da će ocjena domaćinstva ovisiti o konačnom rezultatu:

"Reprezentacija je u svakom dijelu Hrvatske odlično primljena, tako će sigurno biti i u Dubrovniku gdje imamo i iz povijesti odlična iskustva. No, i Dubrovnik će biti dobar samo ako prođemo. Puno ljudi koji ne poznaju dobro mali nogomet sada podcjenjuju Slovačku, a to nam se ne smije dogoditi. Bit će to težak susret, ali prolazan. Ne smijemo ući u utakmice kao da je već gotovo, no svakako se nadamo plasmanu na Euro."
Predsjednik Komisije za mali nogomet, Boris Durlen, ističe kako je reprezentaciji svugdje ugodno:

"Ovo je bila teška odluka za HNS obzirom da imamo odličnu suradnju s više regija u Hrvatskoj. Gdje god smo igrali prijateljske utakmice bili smo odlično primljeni. Ako se vratimo u povijest, upravo smo u Dubrovniku svladali Slovake 1998. godine na putu do Europskog prvenstva. Sada imamo i odličnu atmosferu u dubrovačkom futsalu zbog povratka Squarea u prvoligaško društvo. Očekujemo upravo takvu atmosferu i dodatni pritisak s tribina, vjerujemo kako će kompletan jug Hrvatske doći dati podršku Hrvatskoj."

Durlen je naglasio i važnost podrške rukovodstva Saveza:

"Dubrovnik je atraktivan grad koji će sigurno kao domaćin ostaviti upečatljiv dojam, u tom razdoblju je tamo i Uefina konferencija. Zahvaljujemo se čelništvu Saveza na ovakvoj odluci i prepoznavanju situacije, kao i na dosadašnjoj podršci koja nikada nije bila tako kvalitetna. U posljednjih 4-5 mjeseci uistinu smo ostvarili sve planove i programe."

Hrvatska je dodatne kvalifikacije izborila drugim mjestom u kvalifikacijskoj skupini 4 gdje je svladala Makedoniju i Švedsku, ne i domaćina te europskog prvaka Španjolsku. Euro 2013. se igra od 28. siječnja do 8. veljače 2013. u Belgiji, a plasman su osim Španjolaca i domaćina Belgijaca već osigurale reprezentacije Italije, Rusije, Slovenije, Portugala, Azerbajdžana i Češke.
 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana