Natrag
23.2.2019 11:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Hrvati najviše vole orahe!”

4.5.2013 @ 17:18 Ana Prohaska dulist IN
10;10

Podijelite:

Proslavi Dana Europe i Europskog tjedna pridružili su se i u hotelu Hilton Imperijal.

U Hiltonu, naime, u idućih tjedan dana traje poseban program u kojem se po promotivnoj cijeni od 55 kuna može naručiti topli napitak i pojesti neograničena količina slastica iz 28 država članica Europske unije.

Austrijska sacher torta, francuski makarun kolačići, španjolska čokoladna čili torta, štrudel od jabuke kao predstavnik Njemačke, krostata od jagoda iz Italije… Svaka slastica svojim finim okusom govori svoj jezik.

Hrvatsku pak na europskom stolu zastupa torta od oraha s umakom od vanilije. Razlog za odabir baš te slastice je, kažu nam iz Hiltonove kuhinje, jasan.
– Poznato je da je u Hrvatskoj orah jako popularan, posebno među muškom populacijom – ističu glavni i odgovorni za ovaj europski slatki stol, Hiltonovi slatičari Marija Raič, Mirza Spahić i Slavica Kristović.

Inače, u Hrvatskoj se već 14. godinu za redom početkom svibnja obilježava Europski tjedan nizom događanja i aktivnosti. Time se slavi važan datum u povijesti europskog ujedinjenja – 9. svibnja, Dan Europe.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana