Aktualno

Hrvati iz Wuhana krenuli za Francusku, u izolaciji će biti 14 dana

Hrvati iz Wuhana krenuli za Francusku, u izolaciji će biti 14 dana

Četiri hrvatska državljana krenula su iz kineskog grada Wuhana za Francusku. Potvrdilo je to Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

-Veleposlanstva RH u Pekingu i Parizu, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a i Stalnim predstavništvom RH pri EU u Bruxellesu, poduzimali su sve aktivnosti kako bi četiri hrvatska državljana bila što prije prevezena iz kineskog grada Wuhana u Europu. Uspješnom koordinacijom i brzim djelovanjem s europskim partnerima, osigurana je brza repatrijacija, vodeći računa primarno o sigurnosti i zdravlju hrvatskih državljana. U organizaciji Francuske Republike u kasnim bi jutarnjim satima trebali sletjeti na jug Francuske. Iz mjera predostrožnosti, pri dolasku bit će smješteni u izolaciju gdje će boraviti 14 dana, prije povratka u Hrvatsku – navode iz Ministarstva te se zahvaljuju francuskim i kineskim središnjim, pokrajinskim i gradskim vlastima, kao i svim ostalim dionicima, koji su predano sudjelovali u organizaciji brzog povratka hrvatskih državljana u Europu.

-Veleposlanstvo RH u Pekingu, kao predsjedavajuće Vijećem EU, u suradnji s Delegacijom Europske unije, nastavlja koordinirati zajedničke aktivnosti država članica u nošenju s novim koronavirusom te pružati svu konzularnu pomoć i potporu hrvatskim državljanima diljem NR Kine – zaključuju iz Ministarstva.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist