Grad

HRT igorira postupak povrata, ili…?

Villa Dubravka

Hrvatska radio televizija odlučila je prodati vilu Dubravka na Pilama unatoč činjenici kako je u trenutku oglašavanja prodaje u tijeku bio upravni postupak u kojem pravni nasljednici zahtijevaju povrat obiteljske imovine te osporavaju upis Hrvatske Radio Televizije kao vlasnika te vrijedne nekretnine na Pilama.

O tome je DuList već ranije pisao, a da je postupak za povratom bio u tijeku u trenutku kada je HRT, po pravu prvokupa ponudio vilu Dubrovačko-neretvanskoj županiji, potvrdio nam je još početkom srpnja predstavnik obitelji Glavić, Fedor Devidé Glavić.
Budući da je Nadzorni odbor HRT-a krajem rujna prošle godine odbio dati suglasnost Goranu Radmanu, ravnatelju HRT-a, za prodajom ove nekretnine, a isti je raspušten u ožujku 2015. godine, zanimalo nas je kada je ovo tijelo dalo suglasnost za prodaju vile, te zbog čega se krenulo u prodaju budući da po tvrdnjama nasljednika obitelji Glavić još nije okončan postupak za povrat oduzete imovine. Na ovo posljednje pitanje odgovor nismo dobili.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Slijedom teksta objavljenog u tiskanom izdanu, objavljujemo i reagiranje Fedora Devidéa Glavića, predstavnika obitelji Glavić:

Povodom članka u DuListu od 22 srpnja 2015 pod naslovom.:“HRT ignorira postupak povrata ili…“…
Zahtjev obitelji Glavić za povrat konficirane i oduzete  imovine (nakon političkog montiranog procesa 1946 godine Tomo Glaviću) podnesen je davne 1997 godine, i proces i dalje traje te se trenutno nalazi u Ministarstvu pravosuđa, Upravi za građansko,trgovačko i upravno pravo nakon podnesene žalbe 7. veljače 2014 na djelomično rješenje Ureda državne uprave dubrovačko-neretvanske županije.

Uopće nije jasno kako glavni ravnatelj HRT-a i dalje inzistira na prodaji nekretnine, za koju u listopadu prošle godine predhodno NO HRT-a nije dobio suglasnost (sa tri glasa protiv) za  hitni postupak prodaje a iz razloga zbog dobrih financijskih rezultata ali i o činjenici da NO nije zaprimio svu potrebnu dokumentaciju vezano za nekretninu. Prema tome tadašnji NO nije pokrenuo postupak za prodaju već upravo suprotno, onda nije shvatljivo kako će novoimenovani NO HRT-a cjelokupni postupak nastaviti i predati na završno očitovanje ako je predhodni odnosno raspušteni NO odbio zahtjev ravnatelja. Mora se napomenuti da je HRT-a bila više od pet mjeseci bez NO da bi konačno Sabor RH u travnju og raspisao natječaj za nova 4 člana NO. koji imenovani 3. srpnja.

Obratili smo se 10. listopada 2014 u pisanom obliku tadašnjem NO HRT-a dajući im do znanja da je upravni postupak odnosno žalba u tijeku gdje se između ostalog osporava i način do kojeg se HRT upisao kao vlasnik, pošto u pravnom smislu ostalo nerazjašnjeno kako se od korištenja došlo do vlasništva,  to je sigurno bilo moguće u režimu bivše države, gdje su dizali ruke po partijskom sistemu u Radničkom Sindikatu RO  OOUR-a Radio Zagreba bez oklijevanja!

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist