Natrag
24.4.2019 20:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Hrnić prodao Gulliver Todoriću!

8.3.2012 @ 15:41 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Na turističkom sajmu ITB u Berlinu predsjednik nadzornog odbora koncerna Agrokor Ivan Todorić i predsjednik uprave Gulliver travela Goran Hrnić potpisali su ugovor o kupoprodaji manjinskog udjela u tvrtci Gulliver travel, izvijestili su iz Agrokora.

Goran Hrnić za duList je kazao kako je to još jedan korak u jačanju Gulliver Travela, koji time postaje vodeća receptivna (DMC) agencija ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji.

– Mislim da novom strukturom imamo najmočniju agenciju, koja je s jedne strane u vlasništvu velikog TUI-a, a s druge najstabilnije hrvatske tvrtke Agrokora – kazao je Hrnić, koji i dalje ostaje na čelu tvtrke, kao i čitav njegov menadžment.

Hrnić je prodao 30% svog udjela Todorićevom Agrokoru, dok 70% ostaje u vlasništvu TUI-a.

– Za Agrokor, to je prvi korak u stvaranju strateške suradnje s renomiranim svjetskim touroperatorom TUI-em, a krajnji je cilj povratak putnika iz emitivnih destinacija Europske unije na tragu brojki iz predratnih razdoblja kada je TUI na Jadran dovodio preko 200.000 putnika – kažu u Agrokoru.

Gulliver Travel jedna je od vodećih destination management kompanija u regiji. Tvrtka broji 77 zaposlenih, a  2010. godine imala je prihod od 11 milijuna eura i gubitak od 350.000 eura.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana